Een autoverzekering is waarschijnlijk niet iets waarover je vaak nadenkt, maar het is wel een belangrijk hulpmiddel bij het beschermen van je eigendommen. Het is daarom dus verstandig om voordat je het nodig hebt te bekijken hoe jouw verzekering eruit ziet, zodat je ten volste kunt profiteren van de voordelen ervan en onaangename verrassingen kunt voorkomen.

Of je nu op zoek bent naar een nieuwe verzekering of benieuwd bent naar wat je huidige verzekering allemaal dekt, het zal je misschien verrassen wat je allemaal tegenkomt. Overigens geven ze bij de HEMA nu 4 gratis all season banden weg bij het afsluiten van een HEMA allrisk autoverzekering. Deze actie heeft HEMA die samen met Euromaster is opgezet, geldt tot 31 december 2018!

1. Het zal waarschijnlijk meer dekken dan dat je je beseft

Als je auto beschadigd is omdat een knaagdier een paar draden doorknaagt, zijn de kosten om dit te laten repareren waarschijnlijk wel gedekt. Je verzekeraar kan ook betalen voor geleden schade wanneer je auto door een kuil rijdt en hoewel je het waarschijnlijk niet nodig hebt, schade die is ontstaan door een oproer of door een meteoor. En als je betrokken bent bij juridische stappen als gevolg van een auto-ongeluk, kan je autoverzekering ook de juridische kosten dekken.

seat leon wit zijkant

2. Spullen, die in de auto lagen zijn, gestolen of beschadigd?

Je zult waarschijnlijk net zoals de meeste mensen verschillende dure items zoals een telefoon, een laptop en een navigatiesysteem bezitten en vaak laat je een van deze items achter in je auto. Helaas ben je, als je een ongeluk krijgt en deze items beschadigd raken, daarvoor niet verzekerd. Hetzelfde geldt als je auto wordt gestolen terwijl de items nog in het voertuig liggen.

3. Andere bestuurders moeten worden opgenomen in de polis

In de meeste gevallen biedt een autoverzekering ook dekking voor andere bestuurders, die niet bij jou op je adres staan ingeschreven, maar wel af en toe in je auto rijden. Maar als er andere bestuurders zijn, die wel hetzelfde adres hebben als jij, moeten ze in de polis worden opgenomen. Anders zijn ze, als ze in je auto rijden en bij een ongeval betrokken raken, niet gedekt.

4. De premies kunnen vanwege een ongeluk dat niet jouw schuld was stijgen

Veel maatschappijen zullen, zelfs als jij geen schuld aan de claim hebt, toch je premie verhogen. Hoeveel de premie zal worden verhoogd, zal per maatschappij anders zijn. Bestuurders met een laag inkomen worden vaak geconfronteerd met hogere stijgingen dan bestuurders met hogere inkomens.

5. Je loopt misschien een aantal kortingen mis

Je weet misschien al dat je een korting kunt krijgen als je geen schade maakt of omdat je in een bepaalde leeftijdsgroep zit, maar het kan zomaar zijn dat je wat minder voor de hand liggende kortingen misloopt. Sommige verzekeringsmaatschappijen bieden ook kortingen als je een bepaald beroep hebt, afgestudeerd bent aan een bepaalde universiteit of tot één van de aangesloten verenigingen of studentenverenigingen behoort.

Laat een reactie achter