Ga je minstens elk jaar skiën? Dan is het verstandig om je eigen paar ski’s te kopen. Je haalt de investering er dubbel en dwars weer uit. Voor €500,- à €800,- zit je met merken als Atomic, Dynastar, K2 en Salomon of Rossignol voor jaren gebeiteld. Saaie standaardmerken, zeg je? Laat je dan inspireren door deze 5 duurste ski’s ooit.

5. Zai – Bentley Supersport Skis – € 8.500

Zai – Bentley Supersport Skis

Het Zwitserse Zai maakt sinds 2003 luxeski’s. Toen de CEO van Bentley in 2009 een paar Zai probeerde, was hij helemaal verbluft. Dat resulteerde in de Zai for Bentley Supersport Skis. Het geheim zit hem in het gebruik van Zaiìra: een exclusief bouwmateriaal met een kern van natuurlijk rubber en met chroomstaal afgewerkte koolstofvezel.

4. Carradan – Mamba & Lust – € 16.000

Carradan – Mamba & Lust

In 2008 was de skiwereld in de ban van het Amerikaanse Carradan. De specificaties klonken alvast veelbelovend. De ski’s kregen vooraf een invriesbehandeling van -270 °C met cryo-technologie. Geïnteresseerden botsten op een wachtlijst van zes maanden. Skifora en wintersportblogs keken dan ook reikhalzend uit naar de eerste testrecensies van deze mythische sneeuwlatten. Tenslotte verbond Martin Bell, de Britse olympiër die in de jaren 80 en 90 hoge toppen scheerde, zijn roemrijke naam aan het luxemerk.

Achteraf bleek het allemaal te mooi om waar te zijn. Toch duiken de Carradan Mamba en Lust met hun prijskaartje van € 16.000,- steevast op in lijstjes van de duurste ski’s aller tijden. Of iemand ze daadwerkelijk getest heeft, laat staan gezien? Dat is een heel ander verhaal.

3. Foil Skis – Jackie Chan Oro-Amaranto – € 35.000

Afbeeldingsresultaat voor Foil Skis – Jackie Chan Oro-Amaranto

Jackie Chan ken je van films als Rush Hour en Kung Fu Panda. Als de acrobatische acteur geen knieschijven breekt op het witte doek, maakt hij graag tijd voor een ski-uitje. Misschien spot je hem wel in één van deze luxueuze skigebieden? Dat meneer Chan een fervente skiër is, ontging ook Foil Skis niet. In december 2017 presenteerde het Italiaanse bedrijf trots de Jackie Chan Oro-Amaranto. Deze stijlvolle limited edition valt op door het gebruik van peperduur Purpleheart hout en met 14 karaat goud vergulde skibindingen.

2. Foil Skis – Oro-Nero – € 52.500

Afbeeldingsresultaat voor Foil Skis – Oro-Nero

In 2018 deed Foil Skis er nog een schepje bovenop. Hun nieuwste kroonjuweel heet Oro-Nero. Dit keer gebruikte het Noord-Italiaanse bedrijf achtduizend jaar oud Bog Oak hout voor hun handgemaakte pronkstukken. Opnieuw kregen de bindingen een laagje goud van 14 karaat. De vergulde skistokken, lederen opberghoes en fraaie drinkfles zitten gelukkig inbegrepen in het duizelingwekkend prijskaartje.

1. Lacroix – Pinel & Pinel Ski Set – € 57.000

Afbeeldingsresultaat voor Lacroix – Pinel & Pinel Skiset

Skimerk Lacroix mikt ook dit winterseizoen op de goed boerende wintersporter. Voor een model uit hun nieuwste Ski Ultime-lijn leg je € 8.500,- neer. Maar zo bont als in 2008 maakte de Franse fabrikant het nooit meer. Toen ontwikkelde Lacroix de duurste ski-set ooit. Pinel & Pinel ontwierp de bijbehorende koffer van hoogwaardig leer. De tien uitverkoren die de set kochten, kregen er ook nog lederen skihandschoenen, koolstofvezelskistokken en een skibril bij.

Zorgkosten in het buitenland

Zelfs met de duurste ski’s kan je natuurlijk nog altijd iets breken. Gelukkig heeft de verplichte Nederlandse zorgverzekering werelddekking. Als je een fanatieke skiër bent, is vooraf zorgverzekeringen vergelijken wel een must, zodat je goed verzekerd bent indien je medische zorg nodig hebt. De medische zorg en de zorgkostenvergoeding hangt namelijk af van het land waar je op vakantie bent. Soms dekt je verzekeraar niet alle kosten. Vergelijk zorgverzekeringen daarom altijd op prijs én inhoud. Zo weet je meteen of je een aanvullende verzekering of reisverzekering nodig hebt.

Laat een reactie achter