Een mooie en luxe auto die heerlijk rijdt, is één van grote genoegens van het leven. Toch zijn er altijd nog kleine dingetjes die wat extra’s kunnen toevoegen aan het comfort en de luxe, evenals aan het onderhouden van je pronkstuk. Daarom hier 5 handige, opvallende gadgets voor de auto.

1. Autostoel Organizer

Je hebt geen mooie auto gekocht om er een bende van te maken. Ga je de weg op voor een langere reis met de kinderen op de achterbank, dan wil je niet achteraf overal spullen moeten zoeken en vinden die ze op een willekeurige plek achtergelaten hebben. Een Autostoel Organizer biedt uitkomst. Het is een opbergsysteem dat je stevig achteraan de stoel van de bestuurder of passagier kunt bevestigen, en waar verschillende opbergvakken in zitten. Zo kunnen de drinkflesjes, de versnaperingen, de oordopjes en de tablet netjes en binnen handbereik opgeborgen worden. Er is ook ruimte voor de broodnodige tissues, zodat de kids niet de vuile handen afvegen aan jouw bekleding. En het mooiste? Het is een stijlvolle accessoire die niets afdoet aan de luxe uitstraling van je auto.

2. Carpoint Jumpstarter 900A

Niet alle gadgets zijn leuke accessoires, maar als je accu leeg is ben je blij dat je er een hebt: de Carpoint Jumpstarter 900A, een set startkabels mét batterij. Er is immers weinig pijnlijker dan iemand om hulp te moeten vragen om jouw auto weer draaiende te krijgen. In plaats van jouw accu te moeten opladen aan die van een ander, als er überhaupt een ander in de buurt is, kun je met een set als deze gewoon zélf je motor weer gestart krijgen. Zeker ook handig als je strandt in een land waar je de taal niet kent en men geen woord over de grens spreekt. En er is rekening gehouden met pech in het donker, want de set heeft een ingebouwd werklicht.

3. Alcoholtester Smartphone

Heerlijk, zo’n avondje bij goede vrienden op bezoek met een kaasje en een wijntje op tafel. Je denkt misschien dat er nog wel één wijntje bij kan, maar je krijgt spijt als de politie je op de terugweg sommeert te stoppen en een alcoholtest afneemt. Daarom is het handig als je zelf in de loop van de avond kunt monitoren of en hoeveel je nog kunt drinken om niet over de toegestane grens te gaan. Daarom bestaat er nu een apparaatje waarmee je bij jezelf een ademtest kunt afnemen: de Alcoholtester Smartphone. Het is een klein, handzaam apparaatje dat je aansluit op de oplaadingang van je telefoon. Blaas erin, en na twintig seconden krijg je het antwoord of je nog mag rijden of niet. Wordt het lichtje groen? Niets aan de hand. Wordt het oranje? Dan zit je in de gevarenzone. Wordt hij rood, dan mag je niet meer rijden. Wat ook handig is aan de Alcoholtester Smartphone: je hoeft niet in een rietje te blazen, en hij heeft geen batterij nodig en hoeft ook niet opgeladen te worden. De stroom die hij gebruikt tapt hij immers af bij je telefoon.

4. Mobile HUD Display

Navigeren kan dankzij Google tegenwoordig prima met de smartphone. De kaarten zijn altijd actueel, wat een groot voordeel is op navigatiesystemen die je handmatig moet updaten. Maar beide zorgen voor een blinde vlek in je zicht op de weg wanneer je ze aan het dashboard of de voorruit bevestigd. Daar is nu een oplossing voor gevonden: de Mobile Hud Display. Dit is een voet voor op het dashboard waar je je smartphone inlegt. Deze ligt stevig dankzij de anti-sliplaag. De belangrijke informatie van je telefoon wordt dan op een doorzichtig scherm geprojecteerd. Zo kun je de instructies van de navigatie zien én gewoon volledig zicht op de weg behouden, wat dus een stukje veiliger is. Je kunt je eigen HUD weergaven kiezen, want er is een ruim aanbod aan HUD-apps beschikbaar.

5. Mobileye

De achteruitrijcamera is een handige feature van moderne auto’s die het parkeren een stuk gemakkelijker heeft gemaakt. De andere zijden van je auto worden echter níet bewaakt met een dergelijk stukje techniek. De Mobileye verandert dit. Dit hightech accessoire bestaat uit een slimme camera die je op de voorruit plaats, een alarmkastje en een scherm waarop je waarschuwingen te zien krijgt. Zo wordt de afstand tot de voorligger en je snelheid berekent, en detecteert de Mobileye voetganger en fietsers. Ook laat deze gadget je door middel van een geluidje weten als je harder rijdt dan toegestaan is op de weg waar je je op dat moment begeeft.

porsche importeren

Goedkope autoverzekering

De saaiste maar toch allerbelangrijkste ‘accessoire’ bij een auto blijft echter een goede verzekering. Je bent verplicht WA-verzekerd te zijn, maar met een mooie auto als die van jou wil je natuurlijk gewoon volledig allrisk verzekerd zijn. Toch is het met al die mooie gadgets op de markt zonde om maandelijks meer dan nodig te betalen aan je verzekering, dus kan het lonen om eens online rond te kijken voor een goedkope autoverzekering die jou een gevoel van veiligheid biedt.

Check GadgetGekkies om up to date te blijven over de nieuwste gadgets!

Laat een reactie achter