Telefoonrekeningen voor mobiele telefoons kunnen iedere maand hoog oplopen, maar daar hoef je geen genoegen mee te nemen. Of je nu jouw bundel wijzigt, van aanbieder verandert of dreigt op te zeggen, er is altijd wel ruimte voor onderhandelingen. Natuurlijk kun je ook, als dat tenminste de reden is waardoor je maandelijkse kosten zo hoog zijn, een manier vinden om je mobiele- en datagebruik te verminderen. Hier zijn enkele stappen, die je kunt nemen om geld te besparen op je maandelijkse telefoonabonnement. Overigens is een powerbank ook handig om te gebruiken, zodat je nooit zonder batterij zit.

1. De juiste deal vinden

Als je goed zoekt kan je bij bepaalde aanbieders een veel scherpere prijs vinden, of in sommige gevallen wat gratis erbij ontvangen. Bij UnitedConsumers bijvoorbeeld, geven ze een maand gratis KPN telefoonabonnement weg. Het maakt het niet uit of je overstapt of je contract verlengt!

2. Bekijk je factuur.

Kijk naar de laatste paar maanden om jouw gemiddelde dataverbruik, telefoontjes en sms’jes te achterhalen. Controleer of jouw gebruik daadwerkelijk met jouw bundel overeenkomt. Als je bijvoorbeeld maandelijks 8GB aan data betaalt en je gebruikt gemiddeld slechts 3GB, dan kun je overwegen om jouw datalimiet te verlagen.

3. Stap over naar Simyo

Met Simyo bel en internet je op het betrouwbare netwerk van KPN. Simyo geeft je heel overzichtelijk je gebruik weer, waardoor je ervoor kan zorgen dat je niet over je limiet heen gaat. Op dit moment zijn diverse bundels (1GB en 4GB), en alle verschillende combinaties met deze bundels, in prijs verlaagd! Deze actie is geldig van 7 mei tot en met 30 september 2018. Ook verlengen is tijdelijk nog aantrekkelijker. Kortom: Een Simyo Sim Only bestellen is het beste wat je kan doen wanneer je geld wilt besparen op je telefoonabonnement.

De tijdelijke lage prijzen zijn als volgt:

  •  1GB – € 5,- (op maandbasis)
  •  1 GB – € 4 (op jaarbasis)
  •  4GB – € 11,- (op maandbasis)
  •  4 GB – € 10 (op jaarbasis)

Een 100 min + 1GB bundel is nu slechts €10,- en een 100 min + 4GB bundel slechts €16,- !

4. Neem telefonisch, via het internet of persoonlijk contact op met jouw netwerkaanbieder.

Ga naar de website van jouw aanbieder en log in op jouw account. Ga dan naar de sectie bundels en kijk of er nieuwe, goedkopere bundels zijn. Om er zeker van te zijn dat alle kosten inclusief zijn, kies je voor een bepaalde bundel en navigeer je naar het winkelwagentje of de bevestigingspagina. Hier zie je dan de actuele prijs inclusief belastingen en toeslagen en kun je vervolgens bepalen of het je al dan niet geld bespaart. Aan de telefoon of in de winkel word je geholpen door verkopers, die zijn opgeleid om jou als klant te behouden en je mogelijk een promotie kunnen aanbieden die online niet beschikbaar is. Houd er wel rekening mee dat ze waarschijnlijk ook proberen je om jouw telefoon te upgraden. Geef hier niet aan toe! Tenzij je natuurlijk een nieuw apparaat nodig hebt en dan verder onderhandelt.

5. Bekijk of er kortingen voor werknemers of senioren zijn.

Vraag jouw werkgever of aanbieder om uit te zoeken of jij in aanmerking komt voor deze of andere kortingen. Mobiele telefoonabonnementen voor senioren kunnen precies zijn wat je zoekt.

6. Overweeg om jouw onbeperkte data-abonnement op te zeggen.

Als je regelmatig meer dan 100GB per maand verbruikt, krijg je waar voor je geld, maar als je veel minder verbruikt (denk dan aan 5GB tot 10GB of zo), kun je door over te schakelen naar een afgemeten abonnement waarschijnlijk een aanzienlijk bedrag besparen.

Laat een reactie achter