Er is meer dan één manier waarop je vermogen kunt vergaren en degene van wie dit helemaal afhankelijk is, ben jij. Als jij niet bereid bent om in jezelf te investeren, hoe kun je dan van iemand anders verwachten, dat die dat wel doet? Veel succesvolle ondernemers stoppen bijna al hun spaargeld in hun kleine bedrijf en dat trekt investeerders aan omdat het dan duidelijk voor hen is dat je je volledig inzet voor het project. Maar wat als je nauwelijks vermogen hebt om te kunnen investeren?

In de meeste gevallen is het het beste om te wachten met het lanceren van je bedrijf totdat je op zijn minst iets te bieden hebt. Het krijgen van die eerste financiering is vaak het moeilijkst en geldschieters willen zien dat je serieus bent. Als het gaat om het vergaren van een vermogen en het benaderen van financiers, moet je ervoor zorgen dat je een kant-en-klaar plan hebt. Op Vermogensopbouw.nl kan je meer informatie vinden en uitzoeken welke manier van vermogen opbouwen het beste bij je past.

In dit artikel bespreken we de beste manieren om vermogen te vergaren, je opties voor het krijgen van een financiering en bespreken we hoe je het beste een pitch kunt maken.

1. Jezelf

investeren

Je kunt hier niet omheen. Slechts in zeer zeldzame gevallen kan een onderneming van de grond komen als de oprichter helemaal geen eigen geld investeert. Het hoeft geen fortuin te zijn en de totale som, die er nodig is, is afhankelijk van het soort bedrijf dat je opstart en van een verscheidenheid aan andere unieke omstandigheden. Bekijk je plan vanuit het oogpunt van de geldschieter.

2. Familie en vrienden

Dit is een punt waar veel ondernemers voor terugdeinzen, maar het is als je het goed bekijkt je beste optie. Zie het niet als smeken en maak je geen zorgen over het feit of je je geliefden in een ongemakkelijke positie brengt. Als je je pitch professioneel presenteert en als je ze als echte investeerders behandelt (omdat ze dat ook zijn), zal het, zelfs als je vraag wordt geweigerd, probleemloos verlopen. Je zult misschien verrast zijn door wie er wel extra geld heeft en geïnteresseerd is in het laten uitkomen van je dromen.

3. Banken en de traditionele kredietverstrekkers

schrijven

Kleine zakelijke leningen van traditionele kredietverstrekkers (zoals banken) kunnen verrassend goede voorwaarden en rentetarieven bieden. Dit is natuurlijk afhankelijk van je eigen kredietprofiel en het soort onderpand dat je kunt aanbieden. Dit is de reden waarom je een goed opgesteld bedrijfsplan moet hebben. Vanuit een traditioneel standpunt is dit de beste keuze voor het vergaren van vermogen en het kan je tegelijkertijd helpen om je kredietscore te optimaliseren. Bovendien zorgt deze lening ervoor dat andere investeerders zien dat je een ‘echt bedrijf’ hebt.”

4. Crowdfunding

Als je om de een of andere reden niet in aanmerking komt voor een zakelijke lening voor kleine bedrijven, zijn er ook een heleboel crowdfunding-opties beschikbaar. Doe wat onderzoek en selecteer een gerenommeerd bedrijf met een groot succespercentage. Dit is een minder orthodoxe benadering, maar het werkt wonderwel voor veel mensen in jouw positie. Zorg ervoor dat je ook zorgvuldig kijkt naar de voorwaarden en naar de tarieven en misschien moet je ook wel om juridisch advies vragen.

5. Beleggingsmaatschappijen

Dit is het neusje van de zalm en het moeilijkst om een vinger op te leggen. Sommige beleggingsmaatschappijen hebben zeer duidelijke aanwijzingen voor pitching terwijl anderen in principe jou zelfs kunnen benaderen. Om de aandacht van deze lucratieve investeerders te wekken, draait het allemaal om PR en marketing. Misschien ben je precies wat ze zoeken, maar als je niet zichtbaar bent, kunnen ze je natuurlijk niet vinden.

Check ook eens onze 50 tips om te thuis geld te verdienen. Wellicht zit er wat tussen die je vermogen flink kan opbouwen.

Laat een reactie achter