Of je nu een grote of kleine woonkamer hebt, je wilt ervoor zorgen dat het een comfortabele en gezellige plek van je huis is. We hebben 5 van onze meest favoriete manieren om een woonkamer gezellig te maken voor je geselecteerd, en hebben prachtige woonkamer designs gecureerd. Van gigantische woonzalen tot bescheiden woonkamers met een intiem ontwerp, we hebben tips voor elke grootte en stijl. Je zal absoluut een design vinden dat jouw stijl en behoeften tegemoetkomt. Onthoudt goed dat het belangrijkste van de woonkamer de functie is, en die functie mag gecombineerd worden met esthetiek en design!

De tips zijn bedacht om jou te helpen met de rommel en lege ruimten in je woonkamer, door warme tinten en een neutraal kleurenpallet toe te voegen, en een donkere kamer lichter te maken Je zal zien dat er enorm veel mogelijkheden zijn om intimiteit en gezelligheid toe te voegen aan je woonkamer zonder een renovatieproject te hoeven starten. Voeg kleuren toe, wandplanken, een verse laag verf of zelfs huisplanten om ervoor te zorgen dat je gasten zich verwelkomd voelen in jouw woonkamer.

1. Plaats planten in hoge potten

grote planten in de woonkamer

Als je een hoge woonkamer hebt dan kan je hoge, lange planten plaatsen die lege hoeken, plekken of verticale vlakken opvullen. Zorg er wel voor dat deze plant voldoende licht krijgt om te overleven. Dode planten zorgen niet bepaald voor sfeer in je kamer.

2. Verf je muren in twee kleuren

schone woonkamer

Als je een grote kamer hebt kan je twee kleuren verf gebruiken. Schilder tot ongeveer 10-15 centimeter van het plafond, en verf deze rand in een andere kleur. Hierdoor lijkt de kamer iets kleiner en gezelliger. Dit werkt ook wanneer je een aantal centimeter door schildert op je plafond, hierdoor lijkt de kamer groter.

3. Gebruik bijzettafels om een scheiding te maken

Bijzettafels zijn ideaal om grote ruimten op te delen met meubilair. Of je de tafel nu tegen een muur plaatst, of bij een sofa, ze delen de ruimte op en geven een open-ruimte gevoel met een duidelijke indeling vanwege de scheiding die de tafel impliceert.

4. Vul een grote woonkamer op met een ruimteverkleiner

woonkamer met banken

Een flinke woonkamer heeft ook behoorlijke meubels nodig om deze op te vullen. Je kan een lange gecapitonneerde bank plaatsen, of een lange tafel, om de kamer intiemere en warmer te doen aanvoelen, en een verwelkomende uitstraling te geven.

5. Natuurlijk licht

De hoeveelheid natuurlijk licht dat je woonkamer binnenkomst moet niet onderschat worden. Het geeft een zeer uitnodigende sfeer. Donkere kamers voelen klein en deprimerend. Een gezellige woonkamer is een kamer die niet te klein aanvoelt. Als het mogelijk is, bedek je ramen dan zo min mogelijk om zo vele mogelijk natuurlijk licht naar binnen te laten.

rustgevende woonkamer inspiratie

Laat een reactie achter