Motoren hebben veel voordelen. Zo kun je je met een motor sneller door het verkeer verplaatsen dan met een auto. Als er files staan, kom je met een motor veel gemakkelijker naar voren dan met een auto. Je mag met een motor namelijk tussen de auto’s door manoeuvreren. Ook het parkeren in de stad is met een motor veel gemakkelijker dan met een auto. Een plaatsje om de motor neer te zetten is al snel gevonden. Daarnaast betaal je voor een motor veel minder wegenbelasting dan voor  een gemiddelde personenauto. Redenen genoeg dus om een motorrijbewijs te halen en een motor aan te schaffen. Maar welk motormerk kun je het beste aanschaffen als je voor een luxe motor gaat? Om je een eindje op weg te helpen, vind je hieronder een top vijf van de meest luxe motormerken die tegenwoordig op de markt verkrijgbaar zijn.

1. Harley Davidson

harleydavidson

De blits onder de motormerken is natuurlijk het klassieke merk Harley Davidson. Met een Harley Davidson onder je maak je op iedere motorliefhebber indruk. Dit motormerk verkoopt wereldwijd ruim 300.000 motoren en dat is niet voor niets. Harley Davidson heeft tal van klassieke modellen op de markt gezet. Begin jaren 1970 maakt het merk faam met de FX 1200 Super Glide, ook wel bekend als de ‘Chopper’ of ‘Cruiser’. De uitvoeringen van deze oude choppers zijn niet alleen zeer imponerend, maar ook vrij van wegenbelasting. Andere fraaie series Harley Davidsons zijn de ‘Touring’-modellen voor langere afstanden, de ruigere ‘Dyna’-serie en de klassiek ontworpen Sportsers.

2. BMW

bmw motor

Een ander bekend motormerk is het vestigde Duitse merk BMW. Een fraai oldtimermodel is de R90/6, die midden jaren 1970 gemaakt is en deze eerste BMW was zonder kickstarter. Deze motor zit binnen no time op 190 kilometer per uur! Op deze oude klassieker rijd je zonder wegenbelasting! Degenen die van modernere BMW-motoren houden kunnen hun hart ophalen met het ‘Touring’-model R 1250 RT of modellen uit de ‘Sport’-serie als de superbike S 1000 RR.

3. Suzuki

Suzuki motor

Na 1945 begon het Japanse automerk Suzuki met de productie van motoren. Revolutionaire modellen Suzuki zijn de GSX 1100 S (jaren 1970), de GSF400 (alias Bandit, uit 1991) en de razendsnelle GSX-R750 (jaren 2000). Wie van snelheid houdt kan terecht bij de moderne serie 1000cc Supersport motoren van Suzuki.

4. Kawasaki

Kawasaki motor

Het Japanse bedrijf Kawasaki begon in 1954 met het bouwen van motoren. Een mooi klassiek model van Yamaha waarop geen wegenbelasting zit, is het model Yamaha XS 650, dat vanaf 1969 tot 1984 in productie was. Liefhebbers van snelheid zullen veel plezier beleven aan recente Yamaha-uitvoeringen als de razendsnelle YZF600R Thundercat.

5. Honda

Honda motor

Het gave motormerk Honda behoort al jarenlang tot de best verkopende motormerken van Nederland. En dat is niet voor niets, want Honda heeft prachtige, sportieve motoren gemaakt die hun gelijke niet kennen. Een schitterend, al wat ouder racemodel Honda is bijvoorbeeld de Honda CBR 900RR Fireblade 1992. Maar natuurlijk zijn ook de nieuwere Honda’s, die veel power op de weg leggen, de moeite waard!

Laat een reactie achter