Als je soms de berg niet op komt, zal je binnenkort iemand voorbij zien vliegen op een elektrische mountainbike. Als je daar niet van kan winnen, waarom zou je het dan niet eens zelf proberen? Hier zijn 5 redenen waarom je een elektrische mountainbike zou moeten proberen. 

elektrische mountainbike zwart

1. Bereik plaatsen waar je voorheen nooit kwam

De wereld is groot, en soms krijg je gewoon niet zo veel routes in je weekend als je zou willen. Op de plek van bestemming komen met voldoende energie om lekkere afdalingen te kunnen nemen is een uitdaging, iets waarbij een elektrische mountainbike je kan helpen. Als je een heel parcours in een dag wilt afleggen, of even wilt zien wat er aan de andere kant van de heuvel is, zet je de motor aan en trappen maar. Zorg er wel voor dat je terug bent voordat de accu leeg is, anders kan het een lange wandeling worden. Elektrische mountainbikes bij Mantel hebben een groot bereik, maar zorg er wel voor dat je thuis bent voordat de accu leeg is.

2. Ontmoet mensen en maak vrienden

Alles wat nieuw is zorgt voor roering. Dus als je wat aandacht wil, en met mensen in gesprek wilt raken, dan is een elektrische mountainbike echt iets voor jou om met mensen aan de praat te raken. Wees wel voorzichtig want, nadat ze jouw elektrische mountainbike hebben opgetild en erachter komen dat het niet zo zwaar is als ze dachten, zullen ze in turbo modus als een hooligan weg willen fietsen. En daar sta je dan, zonder fiets, terwijl je accu leeg is vanwege een enthousiaste vreemdeling.

3. Neem alles mee in je tas, want gewicht maakt niet meer uit

Ooit overwogen om een derde jas of een cheescake mee te nemen? Je hebt dit waarschijnlijk niet gedaan vanwege het extra gewicht. Nu kun je gewoon alles meenemen in je tas. Je hebt met je elektrische mountainbike voldoende reserves om een flinke rugzak mee naar boven te slepen, en van het uitzicht te genieten in al je jassen.

Ga je echt een magnum fles champagne mee naar boven nemen? Maakt niet uit als je een elektrische mountainbike hebt.

4. Help een fitte vriend met trainen

Trainen kan eenzaam zijn, je moet uren oefenen en vrienden hebben niet het uithoudingsvermogen om mee te doen. Een elektrische mountainbike betekent dat je mee kunt rijden op een constant tempo vanwege het scherm, terwijl je open vragen stelt. Motiverende opmerkingen zoals: “hee ik kan jou zo verslaan zonder mijn best te doen” worden wellicht niet gewaardeerd.

5. Verbeter je afdalingen voor als je weer op een normale fiets zit

Oefening baart kunst, althans, kunst is misschien wat veel gezegd, maar oefenen maakt je zeker beter. Hetzelfde traject meerdere keren rijden zorgt voor voldoende zelfvertrouwen, en helpt je de bochten beter te onthouden. Je voelt je lichter, sterker, en je weet al hoe je moet gaan bewegen, voor wanneer je op je normale fiets stapt.

Laat een reactie achter