Al enkele jaren zijn vakanties naar Ibiza razend populair. En nog steeds weten steeds meer Nederlanders en Belgen de weg te vinden naar dit Spaanse eiland. Dat Ibiza een heerlijk klimaat heeft weet iedereen wel. Net als op alle Spaanse eilanden en de Spaanse kust heb je hier een absolute garantie op zon en lekkere warme temperaturen. Dit zal voor velen dan ook de hoofdreden zijn om een vakantie naar Ibiza te boeken. Na een jaar hard werken ben je wel toe aan rust en zon. Maar er zijn nog veel meer redenen om een vakantie naar Ibiza te boeken. Hierbij daarom 5 redenen waarom ook jij Ibiza moet bezoeken.

1. De mooie baaitjes van Ibiza

ibiza kliffen

De kustlijn van Ibiza kent vele mooie baaien. Van grote baaien tot kleine baaitjes, met prachtige azuurblauw zee en veelal met witte stranden. Ibiza is één van de weinige eilanden in Europa die zoveel mooi baaitjes heeft. Elke baai heeft wel zijn eigen strand en er is een strand voor iedereen. Dit kunnen leuke familiestranden zijn, nudistenstranden, hippiestranden of gaystranden, je vindt op Ibiza elk soort strand. De stranden liggen ingeklemd tussen grote rotspartijen die bedekt zijn met groene bomen. Zo lig je in een baai altijd beschut. Op een rustig strand heb je dan ook even het idee dat je de enige op het eiland bent.

2. Het uitgaansleven

club feest

Een reden waar je niet onderuit kunt en waar het eiland razend populair om is, is het uitgaansleven. Ibiza wordt niet voor niets het ‘partyeiland’ genoemd. Ibiza staat erom bekend dat er de vetste feesten worden gegeven. Elk beetje gerespecteerd dj zal in het hoogseizoen dan ook op één van de vele party’s live zijn muziek draaien. Daarbij zijn soms zeer gerenommeerde namen, zoals Tiësto, Martin Garrix, David Guetta en dj Hardwell. En je hoeft helemaal geen kaarten ruim van te voren te reserveren, meestal kun je tijdens je verblijf bij de betreffende clubs je kaarten bemachtigen.

3. Ibiza Stad

De hoofdstad van Ibiza is Ibiza Stad. Wil je naast het dagelijkse strandbezoek en het feesten ook een beetje cultuur opsnuiven, dan kan dat hier. De historische binnenstad staat de vele monumenten genoteerd op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. De binnenstad is enkel te voet bereikbaar, waar je door kleine en smalle straatjes loopt langs de oude stadsmuren. Bovendien heeft de stad tal van winkeltjes en eetgelegenheden.

4. De hippiemarkten

hippiemarkt ibiza

Vanaf de jaren 70 stond Ibiza bekend als hippie-eiland. De naam als partyeiland is hierdoor ontstaan. En nog steeds is het eiland niet af van zijn hippie imago. En dit is tegenwoordig vooral terug te vinden op de talloze hippiemarkten die over het hele eiland worden gehouden. Handgemaakte producten, flowerpower artikelen, live muziek en een zeer relaxte sfeer is wat deze hippiemarkten kenmerkt.

5. Fantastische restaurants

Ibiza kent vele restaurants en je kunt vrijwel alles eten wat je maar wilt. Wil je Grieks, Japans of mediterraanse gerechten proeven? Het is op Ibiza mogelijk. Je kunt terecht bij lokale bistro’s, cafés, maar ook bij prachtige exclusieve restaurants met uitzicht op zee. Op Ibiza eet je elke dag anders voor een leuke prijs.

Check ook destift.nl voor meer travel inspiratie.

Laat een reactie achter