Als je overweegt te solliciteren voor een stage, is het zoeken naar functies in het buitenland misschien niet iets waar je meteen aan denkt. Natuurlijk is het geen gemakkelijke keuze om het comfort van je huis te verlaten en naar een vreemde plaats te verhuizen, maar de beloningen kunnen helpen om de beslissing veel eenvoudiger te maken.

Jezelf onderdompelen in de cultuur, taal en tradities van een stad in het buitenland zal niet alleen je loopbaan vooruitzichten een boost geven, maar ook je ogen openen voor een nieuwe internationale levensstijl, waardoor je een nieuwe kijk op het leven en je loopbaan vooruitzichten krijgt. Dit is wat je kunt verwachten van een stage in het buitenland.

Meer informatie over stages in het buitenland? Neem een kijkje bij Internship Abroad

Je doet vaardigheden op die indruk zullen maken op werkgevers

meeting-collegas

Wanneer je CV en sollicitatiebrief op het bureau van een recruiter belanden, is het belangrijk dat er iets aan je sollicitatie is dat opvalt. Omdat een grote meerderheid van de studenten nu tijdens hun studie stage lopen in het buitenland, helpt het hebben van ervaring met werken in het buitenland je om je te onderscheiden van de rest van de concurrentie.

Stage lopen in een ander land geeft je vaardigheden op een buitenlandse arbeidsmarkt en dat is iets wat werkgevers erg indrukwekkend vinden. Laten zien dat je kunt omgaan met het werken met internationale collega’s en een taalwisseling is dan ook een heel handige aanvulling op je CV.

Je ‘soft skills’ zullen zich veel sneller ontwikkelen

Vaak over het hoofd gezien in hun belang, zijn soft skills van cruciaal belang voor een succesvolle overgang naar de werkplek. Deze vaardigheden zijn voor universiteiten moeilijker om op te focussen en omvatten culturele vorming, communicatievaardigheden en taalbeheersing. Door deel te nemen aan een stage in het buitenland krijg je de kans om je bewustzijn van de wereld te verbeteren en je vermogen om dagelijks zelfverzekerd met collega’s om te gaan.

Werkgevers merken vaak op dat pas afgestudeerden belangrijke sociale vaardigheden missen. Jonge vakmensen krijgen kennis en theorie overgedragen via de universiteit, maar moeten nog werken aan hun vermogen om zich in een werkomgeving te integreren. Daarom is er aantoonbaar geen betere oplossing dan stage lopen in een internationaal kantoor, waar je communicatievaardigheden kunnen groeien tot boven wat van een pas afgestudeerde verwacht wordt.

Je zult op internationale schaal kunnen netwerken

business-meeting-vergadering

Werken in een land in het buitenland geeft je de perfecte gelegenheid om een wereldwijd netwerk van collega’s en mentoren op te bouwen. Het voordeel van internationale leeftijdsgenoten is dat je de kans hebt om een overvloed aan kennis en informatie uit je omringende netwerk te leren. Omdat verschillende culturen nieuwe en opwindende manieren hebben om met problemen en situaties om te gaan, zullen je vaardigheden drastisch verbeteren als je dingen vanuit een internationaal perspectief begint aan te pakken.

Het andere belangrijke voordeel van zo’n wereldwijd netwerk zijn de vrienden die je zult maken. Samenwerken met mensen uit de hele wereld opent je mogelijkheden om te reizen en nieuwe landen te ontdekken aanzienlijk. Met vrienden in Parijs, Sydney en Berlijn heb je redenen om de wereld te verkennen en de kans om deze geweldige steden te zien.

Je leert misschien een nieuwe taal

In het buitenland wonen, voor hoe lang dan ook, is de perfecte gelegenheid om je taalvaardigheid te verbeteren. Je wordt helemaal ondergedompeld in de plaatselijke cultuur, wat je de beste gelegenheid geeft om je spreekvaardigheid een kickstart te geven. Daar komt nog bij dat je collega’s hebt met wie je tijdens je werkuren kunt oefenen.

Geloof het of niet, maar er zijn ook vaak gratis taalcursussen in grote steden. Omdat je ’s avonds en in het weekend vrije tijd hebt, geeft dit je een kans om je helemaal in de taal te verdiepen en aan deze vrijwillige lessen deel te nemen. Een taalcursus volgen is ook een goede manier om nieuwe vrienden te maken buiten je werkomgeving, wat handig is voor stagiaires op een langere stage, want je kunt een netwerk opbouwen om je gezelschap te houden als je niet op kantoor bent.

Oh ja, en je krijgt de wereld te zien

reizen-koffer

Er is geen grotere kans om te reizen dan wanneer je in het buitenland woont. Met het aantal goedkope vluchten dat beschikbaar is, zijn er een overvloed aan mogelijkheden om in je weekends naar verschillende steden en landen te reizen. Als je bijvoorbeeld in Berlijn stage loopt, kost een busreis naar Amsterdam je maar €29.

Als je iets verder weg bent dan dit, kunnen er nog grotere mogelijkheden voor verplaatsing zijn. Singapore is een steeds populairder “jaar in het buitenland” bestemming geworden en niet alleen is het een fantastisch land om te wonen, het heeft ook een aantal “must-see” plekken binnen handbereik.

Met de kans om een nieuwe taal te leren, de wereld rond te reizen en eindeloos veel internationale vrienden te maken, kunnen de voordelen van een stage in het buitenland dus niet genoeg benadrukt worden. En het mooiste van alles? Als je eenmaal begint te reizen, zul je nooit meer stoppen…

Laat een reactie achter