1. Probeer de €1 of €5 spaarmethode eens uit

Dit is een leuke manier om een beetje extra geld te besparen. Als je je aankopen met contant geld betaalt, kun je zodra je je wisselgeld ontvangt elk briefje van € 5 opzij leggen en dat sparen. Bewaar het geld thuis op een veilige plek en breng je buit eens in de paar weken naar de bank.

Het klinkt bijna te simpel om waar te zijn, toch? Maar het werkt echt. Een vrouw slaagde erin om met behulp van deze besparingsmethode van € 5 maar liefst € 30.000 te sparen. Om eerlijk te zijn heeft ze wel meer dan 12 jaar gespaard. Maar je zou in de komende paar maanden gemakkelijk een paar honderd euro of meer kunnen sparen. Om deze strategie echt te laten werken, moet je jezelf aanwennen om het geld, voordat je het uitgeeft, gewoon opzij te leggen.

Probeer dit: koop een goedkope portemonnee en stop deze, los van je portemonnee die je dagelijks gebruikt, in je tas. Elke keer dat je een briefje van € 5 krijgt, gaat dat geld meteen in die portemonnee en daar kom je vervolgens niet mee aan. Is het voor jou te veel om te beginnen met de briefjes van € 5? Leg dan je 1 of 2 euromunten apart.

2. Stap gratis over naar de goedkoopste provider: T-Mobile Thuis

Het T-Mobile Thuis aanbod is door recente prijsverhogingen bij KPN, Ziggo en XS4all qua prijspropositie nog interessanter geworden. T-Mobile Thuis is nu op vrijwel alle adressen waar het aangeboden wordt goedkoper dan deze partijen. Wanneer je gebruik maakt van KPN, Ziggo en XS4 en je goedkoper uit wilt zijn, dan kan je tot 1 juli vrij overstappen van provider. Je krijgt er ook nog eens gratis Fox Sports 1 bij en het kan aangesloten worden op zowel DSL als glasvezel.

1 of 5 euro sparen

3. Download een app, die geld voor je spaart

We leven in een tijd waarin bijna iedereen PayPal gebruikt dus waarschijnlijk heb je nooit genoeg contant geld in handen om de € 5 methode van hierboven te laten werken. Voor debetkaart verslaafden zal de Digit-app echt de beste oplossing zijn. Digit schrijft namelijk automatisch kleine bedragen voor je af waardoor je die ongemerkt kunt sparen.

Digit is aan je betaalrekening gekoppeld. Het begint met het bijhouden van jouw dagelijkse uitgaven. Als het eenmaal jouw bestedingspatroon in kaart heeft gebracht, bepaalt het hoeveel je kunt sparen. Om de twee of drie dagen wordt er dan een klein bedrag aan contant geld voor je overgemaakt en naar een speciale Digit-spaarrekening overgeboekt. Het leukste aan Digit is dat je waarschijnlijk niet eens merkt dat je het gebruikt. De meeste bedragen, die opzij worden gezet, zijn volgens het bedrijf tussen de € 5 en € 45. En als er onverhoopt iets misgaat en Digit per ongeluk je account in de min laat lopen, zal het bedrijf de schuld aan de bank voor 100% dekken. Wanneer je je spaargeld nodig hebt, hoef je alleen maar op Digit te drukken. Het boekt dan binnen één werkdag jouw spaargeld terug naar je betaalrekening.

4. Verdien meer met hetzelfde werk

Als je ergens veel tijd en moeite aan besteedt en je hebt resultaten die jouw waarde kunnen bewijzen, is het misschien eens tijd om om een ​​verhoging te vragen. Zoals het gezegde luidt: wie niet waagt, wie niet wint. Dus trek je stoute schoenen aan en verdien een beter salaris voor het werk dat je al doet.

Zorg er wel voor dat, voordat je je baas ontmoet, je een strategie hebt opgesteld. Bespreek bij het onderhandelen over een salarisverhoging het verschil tussen wat je nu momenteel doet en wat je daarvoor verdient en wat je graag zou willen gaan verdienen. Als je bijvoorbeeld € 25.000 per jaar verdient, maar je ongeveer € 30.000 wilt gaan verdienen, vraag dan om € 35.000. En doe er ook alles aan om je manager of je baas te laten zien hoe belangrijk jouw werk voor het bedrijf is geweest en hoe je de verwachtingen en de verantwoordelijkheden hebt overtroffen.

5. Kies voor een huismerk

Het is niet nodig om, alleen omdat het een merknaam is, extra geld uit te geven aan medicijnen die ook zonder recept verkrijgbaar zijn. Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor die doos met ontbijtgranen of die pot pindakaas. Sterker nog, huismerken zijn vaak qua ingrediënten identiek aan de producten van merknamen – ze missen gewoon de mooie etikettering. Gelukkig is het net zo gemakkelijk om producten van het huismerk te kunnen kopen omdat ze zich meestal op dezelfde plank bevinden.

Check deze tips eens om niet alleen geld te besparen, maar ook te verdienen.

Laat een reactie achter