Voordat je een eetstoel gaat kopen moet je het volgende overwegen: de stoel moet zowel comfortabel als stijlvol zijn. Comfortabel omdat de eettafel de plek is waar mensen zich de hele week verzamelen, om te eten, te werken, en gesprekken te voeren. Stijlvol omdat je wilt dat deze tafel en stoelen er goed uit zien en jouw persoonlijkheid tonen. Houd er rekening mee dat je moet kiezen tussen ontzettend veel verschillende stijlen, materialen, kleuren en merken.

1. Neem de maten op

De maat wordt vaak verwaarloosd omdat het niet echt spannend is, wanneer je meubels koopt. Echter we kunnen dit niet vaak genoeg zeggen: voordat je gaat kijken voor stoelen, moet je goed weten welke maat je nodig hebt. Houd hierbij rekening met de grootte van de kamer, en de ruimte rondom je eettafel.

2. Armsteunen of niet?

stoere eetkamerstoel Vertou kader vertical - leer cognac

Het is geheel aan jou om te bepalen of je wel of geen armsteunen wilt. Het is gebruikelijk om aan het hoofd van de tafel armsteunen te hebben, en de andere stoelen zonder te voeren. Echter, afhankelijk van de ruimte en decorstijl kan je ervoor kiezen om elke stoel met armsteunen uit te voeren.

3. Kies een stijl

Je kan een eetkamer-set kopen, of ervoor kiezen om stoelen en tafel apart te kopen. Voordat je hiertoe een besluit neemt moet je eerst bedenken wat voor stijl je wilt. Wil je een formele of informele look?

Er zijn stoelen met een open achterkant, en gesloten achterkant. Ze kunnen vervaardigd zijn van metaal, hout of kunststof. Kijk naar de hoeken tussen de achterkant, poten, leuningen en zitting van de stoelen en bedenk of het goed zou passen wanneer de stoelen rondom een tafel staan. Voor een kleine ruimte is een open stijl wellicht beter, terwijl een grote ruimte prima grotere, meer gedefinieerde stoelen kan hebben.

4. Kies comfort

Het is lastig te bepalen wat comfortabel is en wat niet, omdat iedereen andere prioriteiten heeft.

Ga gewoons eens zitten op een stoel. Is de stoel comfortabel, en breed genoeg? Hoe voelt de rug wanneer je er tegenaan leunt? Is de stoel te hoog of te laag? Als de stoel bekleed is, zorg er dan voor dat er voldoende demping is aangebracht zodat je het frame niet door de zitting voelt.

Om een lang verhaal kort te maken: de stoel moet lekker zitten, vooral als het een eetstoel is die ook als werkstoel fungeert.

5. Selecteer Materiaal

leren eetkamerstoel grijs

Het materiaal van je eetstoel is belangrijk, het bepaald ook hoe het eruitziet, en hoe de stoel aanvoelt.

  • Metaal reflecteert, maar het kan ook mat zijn, of van een smeedijzer. Je kan een houten tafel met ruw oppervlak combineren met metalen stoelen voor contrast.
  • Kunststofstoelen zien er goed uit in een moderne kamer of kleine ruimte.
  • Hout is veelzijdig en je kan kiezen uit verschillende afwerkingen en stijlen.
  • Je kan natuurlijk ook een stoel kiezen die gemaakt is van een mix van materialen.

Als je voor een industriële look gaat dan kan je het beste industriële eetkamerstoelen kopen bij Robuuste Tafels. Dit soort stoelen gaan namelijk altijd langer mee in vergelijking met stoffen stoelen. Daarnaast zijn ze ook zeer makkelijk schoon te maken.

Laat een reactie achter