Nee, de meeste mensen wonen niet in een luxe landhuis of in een fraaie villa. Hoewel je in sommige tv-programma’s die over interieur en huizen gaan, vaak schitterende voorbeelden van dit soort huizen ziet, moeten de meesten genoegen nemen met een rijtjeswoning of appartement. En dit is helemaal geen probleem hoor, want met een klein beetje improviseren en slim nadenken kan ook jij je huis een luxe uitstraling geven voor veel minder geld dat men vaak aan het interieur van een villa of landhuis besteedt. Lees in dit artikel een aantal tips.

1. Zorg voor goed onderhoud van je huis

De eerste tip is sowieso om je huis in goede staat te houden. Dit is dus bijvoorbeeld periodiek de kozijnen schilderen en je interieur regelmatig van een nieuwe lik verf of behang voorzien. Een woning die netjes is onderhouden heeft al veel meer uitstraling dan een woning die slecht onderhouden is.

2. Maak je huis ruimer

Een huis heeft al direct een luxere uitstraling wanneer deze zeer ruim oogt. Het is algemeen bekend dat donkere ruimtes, de ruimte optisch veel kleiner maken. Ga dan ook je huis wit schilderen. De ruimtes lijken zo vele malen groter en het geeft ook een frissere aanblik. Bestaat je huis aan de buitenkant van pleisterwerk, vergeet dan niet dit pleisterwerk ook regelmatig te schilderen en als het kan ook in het wit. Dit geeft een luxe uitstraling en houdt ook hitte buiten de deur. Gebruik binnen in de woning veel meubels van glas, zodat je het ruimtelijke effect behoudt. Doe ook de gordijnen de deur uit en vervang ze eventueel door een rolgordijn of vouwgordijn. Zo komt er meer daglicht de ruimte binnen en je creëert zo veel meer ruimte rondom de ramen.

witte muren woonkamer

3. Kunst

Kunst wordt vaak geassocieerd met luxe. Het helpt dus om je woning een luxere uitstraling te geven door een fraai kunstwerk aan de muur te hangen of een sculptuur in de woonkamer te plaatsen. Hierbij hoef je helemaal niet veel geld uit te geven. Ook goedkope kunst kan hele mooie kunst zijn en duur lijken. Ook je tuin kun je een luxe uitstraling geven door een groot beeldhouwwerk of sculptuur midden in de tuin te zetten.

4. Antiek

Oude antieke meubels worden vaak ook als een luxe in huis gezien. Dit is misschien ook wel de leukste uitdaging om je huis een luxe uitstraling te geven, want je kunt hiervoor kringloopwinkels en rommelmarkten afgaan. Je zult verbaast staan wat voor leuke en antieke meubels en accessoires je voor een zacht prijsje op de kop kunt tikken.

5. Bloemen en planten

Zet enkele weelderige grote boeketten met bloemen in je woonkamer of hal neer. De ruimte zal er luxer uitzien en bloemen geven een heerlijke geur af. Maar gerust gebruik van mooi grote vazen, die je heel goedkoop al kunt aanschaffen, maar die duur lijken.

Laat een reactie achter