Tuinieren is een leuke hobby om mee te beginnen, je bent lekker buiten, verbrandt wat calorieën en je produceert iets moois. Nadat je de juiste spullen voor je tuininrichting hebt aangeschaft zoals een mooie en duurzame tuinstoel met tafel, is het nu tijd om al het groen aan te pakken. Of je nu heerlijke groenten wilt verbouwen, of mooie bloemen, hier zijn 5 tips voor beginners waarmee je op de juiste manier kunt starten!

1. Begin met tuinieren

Maak je niet druk om de beste plek in je tuin, begin gewoon een container tuin waar je maar wilt. Hierdoor kan je zorgen dat de grond vruchtbaar is, en gemakkelijk onkruid voorkomen. Je gaat ook sneller door met tuinieren als jouw tuintje dicht bij de achterdeur is, of een raam dat je vaak gebruikt. Begin klein en breid vervolgens langzaam uit. Zorg er trouwens ook voor dat je waterdichte werklaarzen hebt.

villa met tuin

2. Locatie, locatie, locatie

Sommige planten zijn schaduwplanten, andere hebben zonlicht nodig, en nog veel meer planten hebben gedeeltelijk schaduw en zo nodig. Zorg ervoor dat je de beschrijving van jouw plant doorleest en in acht neemt.

3. Timing en Type

Als je wilt dat jouw tuin een succes wordt, zorg er dan voor dat je het juiste type plant, op het juiste moment in de tuin plant. Als je weet welke planten je wilt laten groeien in jouw gebied, zorg er dan voor dat je ze op de juiste tijd in het jaar plant. Check ook de informatie op de zaadjes, het zal waarschijnlijk ofwel in de lente of in de zomer zijn.

grote tuin

4. De Perfecte Planten voor Beginners

Sommige planten zijn makkelijker te verbouwen dan anderen. Makkelijke planten zijn: tomaten, paprika, uien, snijbiet, basilicum en groene bonen. Makkelijk te verbouwen platen zijn clematis, zonnebloemen, dahlia’s, vingerhoedkruit, rozen en petunia. Vraag je lokale tuincentrum om de stevige planten.

5. Water

Zorg ervoor dat je planten voldoende water krijgen, maar voorkom dat de plantenbladeren nat worden. Natte bladeren kunnen gemakkelijk tot schimmel leiden, alsmede rotte planten of ziekten. Als de wortels groeien, onthoud dan dat je een plant ongeveer 3 centimeter water per week moet geven. Als de tuin dicht bij je huis ligt, loop dan even naar buiten om ze te wateren. Wees voorzichtig met gele bladeren, dit betekent dat je de plant te veel water geeft!

Laat een reactie achter