Voor velen van ons staat het paradijs gelijk aan zon, zand en surfen. Cocktails en zonsondergangen zijn een extra bonus. Zonaanbidders trekken meestal voor dergelijke genoegens naar het Caribisch gebied of naar Zuidoost-Azië, maar als je echt een sublieme strandervaring wilt en vooral een waar je waarschijnlijk het strand voor jezelf hebt, moet je Afrika eens overwegen. Madagaskar alleen al heeft meer dan 4.000km aan kustlijn en Zuid-Afrika heeft stranden, die zich zowel langs de Atlantische Oceaan als langs de Indische Oceaan uitstrekken. Het is ook aan te raden om een reisroute door Afrika te plannen.

1. Baraza, Zanzibar

Conde Nast beschouwt het strand Bwejuu – Paje van Zanzibar als één van de 30 mooiste stranden ter wereld. Dus wordt het niet eens tijd dat je daar naartoe gaat? Je kunt met speciale rifschoenen, die het koraal niet beschadigen, vanaf het strand het rif op lopen, snorkelen onder de golven om het onderwaterleven te spotten en zeilen, kajakken of surfen langs de kust om de ongerepte schoonheid ten volle te kunnen ervaren. Het Baraza Resort is geïnspireerd op het gemengde culturele erfgoed van Zanzibar: het is een mix van Arabisch, Swahili en Indiaas ontwerp, aangevuld met een service van wereldklasse.

2. Azura, Mozambique

Heb je er ooit van gedroomd om op een privé-eiland te verblijven? Nu heb je die kans. Het Quilalea Private Island ligt net voor de kust van Mozambique. Het is onbewoond en volledig omringd door de Quirimbas Archipel Marine Sanctuary, dus ongeëvenaard in rust en privacy. Je kunt vanaf het hoofdstrand direct duiken, kajakken door de mangroven of lui in een hangmat, die is vastgemaakt aan twee gigantische baobabbomen, liggen. Het eiland is beschikbaar voor exclusief gebruik en in dat geval je negen villa’s en een eiland van 86 hectare voor jezelf hebt. Alleen de vogels – waarvan er 60 verschillende soorten zijn – zullen je storen. Robinson Crusoë zou jaloers op je zijn geweest.

3. Le Prince Maurice, Mauritius

Luxe en verfijnde ontwerpen vind je in Le Prince Maurice aan de oostkust van Mauritius. Het ongerepte strand dat is omzoomd door schaduwgevende palmbomen omringt in een kleine archipel een rotsachtig eiland. Houten steigers verbinden de eilanden en je kunt op het terras van jouw villa met rieten dak, dat met feng shui-principes is ontworpen, heerlijk aan het water zitten. Het is één van de weinige plaatsen in de wereld waar de golfbaan naar het strand loopt (pas wel op voor je ballen!) en als het tijd wordt om af te koelen, kun je in zowel het zwembad als in de lagune zwemmen.

4. Mumbo Island, Malawi

Het is waarschijnlijk nog niet bij je opgekomen om een ​​strand te bezoeken dat niet aan de kust ligt. Maar Lake Malawi is een uitgestrekt gebied, een nationaal park vol met eilanden en veel zandstranden. Mumbo Island is zonder twijfel het meest exclusieve toevluchtsoord: slechts 14 gasten kunnen er per keer verblijven en het wordt gezien als één van de meest duurzame lodges in Afrika. In de kalme, heldere wateren van het meer kun je genieten van één van de beste plaatsen ter wereld waar je in zoetwater kunt snorkelen en kunt duiken. Comfortabele tenten met uitzicht over het water zijn op houten terrassen boven de rotsachtige kliffen gebouwd. Loop naar het strand om te zwemmen of pak een kajak en peddel je, terwijl je zeearenden en vissen bekijkt, een weg rond het eiland.

5. North Island, Seychellen

Je hebt misschien weleens gehoord van North Island: het is het meest exclusieve eigendom op de Seychellen. Maar we voegen het toe aan onze lijst met Afrikaanse strandparadijzen omdat de niveaus van luxe, privacy en stijl in contrast staan met de vooroordelen, die mensen over wat Afrika te bieden heeft, hebben. Je zult geen mooiere plek vinden. Maak met een gids een wandeling langs de kustlijn en je gids vertelt je alles over het rehabilitatieprogramma van Noah’s Ark Island, het middel waarmee schildpadden en andere inheemse dieren worden beschermd. Vaar in het kristalheldere water om te vissen. Neem je eigen avondmaal mee en laat het de koks, terwijl je naar de zonsondergang kijkt met een glas koude witte wijn in de hand, op het strand voor je klaarmaken.

Laat een reactie achter