Ben je een nieuwe badkamer aan het bouwen? Misschien wil je de oude badkamer gaan verbouwen. Als je een nieuw bad of een nieuwe douche wilt, overweeg dan ook een inloopdouche. Naast een minimalistisch ontwerp en gemakkelijke toegang zijn er ook andere voordelen, zoals:

1. Meer ruimte

inloopdouche zwart

Als je een standaard bad hebt in je badkamer dan ziet de ruimte er al snel onhandig en klein uit. Met een inloopdouche hebt je echter een ruimte die meer open is, alsmede een mooi design voor je badkamer. Je kan dit zelfs nog verder benadrukken door glazen panelen te gebruiken.

2. Gemakkelijk schoonmaken

Of je nu een bad-douche hebt, of een losse douche, er zijn altijd veel hoeken en plekjes waar je lastig bij kunt. Met een inloopdouche verminder je deze oppervlakken waardoor het zeer makkelijk is om de douche te poetsen.

3. Rolstoel toegankelijk

Als er iemand in huis woont die gebruik maakt van een rolstoel dan is het waarschijnlijk lastig om in de douche of de badkuip te stappen. De inloopdouche is de ideale oplossing. Er zal een gemakkelijke toegang zijn tot de douche waardoor er minder gebruik gemaakt hoeft te worden van familie of zorgdragers.

4. Duurzaam

inloopdouche hout

Een inloopdouche gaat jaren mee. Er zijn minder onderdelen dan bij een normale douche of badkuip, waardoor er minder stuk kan gaan. En, als het goed onderhouden wordt, zullen de materialen erg lang meegaan, waardoor het een duurzamere oplossing is dan de huidige situatie in je badkamer.

5. Minder opstoppingen

Een bad heeft als nadeel dat, wanneer je klaar bent, het een lange tijd duurt voordat al het water wegloopt. Dit komt omdat een bad bepaalde vormen heeft waardoor het water niet gemakkelijk wegloopt. Met een inloop douche blijft het water nergens achter (zodat het ook niet blijft staan om bacteriën te verzamelen).

Laat een reactie achter