De opvallend geklede deelnemers van de fashion weeks in Londen, Parijs en Milaan, vind je er vast maar raar uitzien. Op het eerste oog ziet het er misschien vreemd uit. Als je wat beter kijkt zal je zien dat de mensen op de eerste rij eigenlijk net zo gekleed zijn als wij.

Er zit toch wat meer achter de verschrikkelijke looks die schreeuwen om aandacht – Draagbare, moderne looks voor het weekend, werk en meer.


Simpel maar stijlvolle kleding

Een menu van simpele kleding klinkt erg saai, maar in werkelijkheid kan een goede combinatie er erg aantrekkelijk uitzien. Overigens hoeft het ook niet veel geld te kosten als je het goed aanpakt.

Het van top tot teen simpel kleden werkt wanneer er gebruikt wordt gemaakt van verschillende tinten. Draag koffiekleur en beige samen in plaats van het dragen van items in dezelfde kleur waardoor je eruitziet als iemand uit Star Wars. De beste manier om kleding te dragen is door twee tinten te kiezen: draag een lichtere trui of shirt om een tweedelig outfit wat opvallender te maken, of draag donkerdere beenmode dan wat je aan de bovenkant draagt. Je kunt je ‘simpele outfit’ ook afmaken met opvallende schoenen van Manfield bijvoorbeeld.

In ieder geval maak je je outfit interessanter door kledingstukken te gebruiken die je al in je kast hebt hangen: je bruine jas, koffiekleurige chino’s en wellicht een van je Profuomo overhemden. Je hebt twee voordelen; ten eerste zijn neutrale kleuren altijd veilig geweest en de door de veelzijdigheid kun je het goed combineren met trendy kleuren. Daarbij komt ook nog dat je wat meer textuur kunt aanbrengen, waar we het later nog over gaan hebben.

Gekleurde Jas

Van het weer tot onze gezichten tot onze kledingkasten, in de winter komen we overal kleuren te kort. Of tenminste, dat was het geval vóór dit seizoen, waarbij je door heel Londen, Parijs en Milaan opvallende, primair gekleurde kleding ziet.

Donkere, hedendaagse looks worden direct opvallender door het dragen van een lichtere tint, waardoor de middelmatigheid er toch iets zonniger uit komt te zien. De regels zijn eenvoudig. Blijf bij kleding (jassen) met een klassiek ontwerp – workerjack, bomberjack, een overcoat of iets wat erop lijkt, zoals de Tenson Jassen voor heren – zo wordt je veilige outfit toch wat levendiger. Zorg er dan voor dat dit je enige opvallende kleur is: als je meer van dit soort kleuren draagt loop je kans om je look te verpesten.

Je hoeft trouwens niet meteen een felroze pufferjas te kopen. Rijke herfsttinten, zoals bepaalde tinten oranje en bosgroen zijn veel gemakkelijker om te dragen, en dit jaar ook in de mode. Houd rekening met je huidskleur voordat je een nieuwe aankoop doet.

Militaire look

Een bomberjack is nu niet echt een trendy item maar een jas die in elke kledingkast zou moeten hangen. En het mooie beeld wat we van dit militaire item hebben heeft mannen aangemoedigd om ook andere items uit het militaire arsenaal te gaan dragen.

Buiten de AW18 shows zijn veel mannen kleding gaan dragen met camouflage-accenten, zoals vliegjackets, terwijl anderen aan boord stapten van het schip in Duinkerke met militaire overcoats die op de jassen uit de Tweede Wereldoorlog lijken. Alhoewel, als je je niet op die manier wil kleden, dan kun je nog steeds gaan voor de kleur van de street style: khaki. Je zou ook voor een Bomberjack van StyleItaly kunnen gaan.

Je hebt twee opties. Je kunt militaire mannenkleding dragen met standaard kledingstukken: bomberjacks met cargobroeken en stevige laarzen met overcoat. Op deze manier ziet je outfit er meer als een geheel uit, en aardse kleuren maken je outfit met weinig moeite op die manier af, zoals bruin, groen en grijs.

Als je dat iets te veel van het goede vindt, probeer dan eens militaire kleding te combineren met kledingstukken met neutrale kleuren. Op die manier kun je het slagveld op zonder in de loopgraven te hoeven duiken. Wie heeft gezegd dat basistraining moeilijk was?

Verschillende stoffen

Mannen vinden het altijd moeilijk om hun gevoelens te uiten. Daarom doet de mannenkleding van dit seizoen dat voor ze.

Ja, textuur hoorde er helemaal bij, zoals grof gebreide items en stevige jassen die je standaard outfit afmaakte. Het is ook niet zo moeilijk als je zou denken. De kunst is om wat rustiger aan te doen met kleur, details en versieringen en door textuur wat meer centraal te stellen. Op die manier kun je verschillende stoffen dragen om je outfit wat meer diepte te geven, zonder dat het te veel wordt.

Sommige materialen zijn altijd moeilijker dan anderen – dat is zeker – maar ribfluweel, suede en shearling zijn gemakkelijk te dragen waarmee je je outfit op de juiste manier wat textuur geeft.

Voor op straat

Ondanks protesten op grote schaal blijft de maat- en sportkleding waar het is. Het is een trend. Het is een ding. Het heeft er nog nooit zo goed uit gezien.

https://www.instagram.com/p/BgbJKEFgoAv/?taken-by=beststreetoutfit

Een hoodie en bomberjack passen bij elkaar met dank aan de versoepelde dresscodes: net zoals een goede jas een outfit af kan maken of sportkleding die een look wat comfortabeler kan laten lijken.

De regel is om het met mate te doen. Een neutrale overcoat in het bruin, blauw of grijs werkt niet alleen met andere items uit je kledingkast maar biedt ook de perfecte combinatie met je hoodie die vol merknamen geplakt staat. Zorg er ook voor dat beide stukken op elkaar afgestemd zijn qua kleur. Op die manier zeg je voor altijd vaarwel tegen de haters.

Geruite Kleding

Zoals rapper Ice Cube ooit zei: “you better check (ruitjes) yourself before you wreck yourself.”

Ruitjes en blokjes, vaak alleen gebruikt als bij speciale accessoires, kunnen ook worden gedragen in complete, doordachte looks: shirts, sjaals, jassen, broeken, alles. Niet alleen een dappere zet, maar ook eentje die volume en diepte kan creëren bij klassieke kledingstukken.

De conservatieve drager zou hier en daar een stuk kunnen dragen – bijvoorbeeld een blauwe, geruite jas in combinatie met een blauwe broek en accessoires. Maar als je voor een compleet geruite outfit gaat, zorg er dan wel voor dat elk kledingstuk hetzelfde patroon heeft als op z’n minst één item – bijvoorbeeld een effen t-shirt of trui – zodat je chaos voorkomt.

Laat een reactie achter