De recente daling, die de cryptomunten hebben meegemaakt, is niet de eerste. Als je de historie van Bitcoin bekijkt, kom je er al snel achter dat de munt na elke daling weer sterker terugkomt. En die daling op zich is misschien nog niet eens het ergste wat er gebeurt. Het ergste is als je de markt dan weer ziet opkomen en dan bij jezelf denkt: “Als ik dat had geweten, had ik toen wat munten gekocht”.

Je kunt goed geld verdienen aan cryptomunten en je kunt zelfs binnen een jaar een rendement van 1000% behalen. Maar je kunt net zo gemakkelijk in een kwestie van enkele seconden al je geld verliezen. In dit artikel vind je een paar tips voor degenen, die bereid zijn om zich hierin te gaan verdiepen.

1. Doe uitgebreid onderzoek voordat je investeert

De eerste stap als je aan de slag gaat met crypto is, het begrijpen van de onderliggende technologie – blockchain. Vergeet voorlopig even de technische jargons. Niemand hoeft je  van de revolutionaire blockchain-technologie te overtuigen. Een goed startpunt is het lezen van artikelen, het bezoeken van online forums en het volgen van vlogs over crypto’s. Je zult dan al snel ontdekken waarom overheden en bedrijven deze ontluikende technologie verkennen en hoe ze deze willen integreren in hun systemen. Maar je ontdekt ook waarom banken bang zijn voor blockchain en cryptomunten als een bedreiging voor hun bestaan zien en daarom juist proberen om hun groei te beperken. Deze kijk zal je helpen om je te verdiepen in de kennis over dit onderwerp en de mogelijkheden van het potentieel van blockchain-technologie te bekijken.

Het is ook belangrijk om niet de fout te maken om iemand anders je geld toe te vertrouwen. Het doel van cryptomunten is namelijk om iedereen in staat te stellen echt geld te bezitten zonder hiervoor derden, zoals bijvoorbeeld de banken, hierin te hoeven betrekken. Het is heel gewoon voor oplichters om in deze ongereguleerde markt misbruik te maken van de naïviteit van nieuwkomers. Daarom vraagt dit om extra voorzichtigheid.

2. Investeer alleen wat je bereidt bent om te verliezen

Investeer alleen wat je ook daadwerkelijk kunt verliezen. Dit komt omdat de markt uitzonderlijk volatiel is. Het is een markt die eerder wordt gevoed door een hype en marktsentimenten dan door fundamentele elementen. Dit maakt de cryptomarkten uiterst riskant en dat is ook waarom je het potentieel hebt om heel veel geld te verdienen of alles in één klap kwijt te raken.

Wees altijd voorzichtig en neem alsjeblieft geen hypotheek op je huis en sluit geen lening af om te kunnen investeren in cryptomunten, want je ondertekent dan namelijk je eigen doodvonnis.

bitcoin vrouw

3. Focus je op de lange termijn

Je moet altijd op de lange termijn gefocust blijven omdat de technologie, die ten grondslag ligt aan cryptomunten, nog in de kinderschoenen staat en het nog wel even kan duren voordat de technologieën en de verschillende innovaties binnen het cryptocurrency ecosysteem klaar zijn om door iedereen te worden aangenomen. Kortetermijn handel in deze extreem volatiele markt kan, vooral als je geen ervaring in en kennis over handel bezit, desastreus zijn.

4. Diversifieer je portfolio

Je cryptocurrency investeringen moeten evenredig over de markt worden verdeeld. Er zijn meer dan 1.600 verschillende munten en tokens waaruit je kunt kiezen.

Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) zijn de oudste en de grootste cryptocurrency en vertegenwoordigen de basisvaluta van de wereld van cryptocurrency. Daarom is het aan te raden om altijd een aanzienlijk deel van je investeringen in beide munten te doen omdat ze relatief stabiel zijn en de uitwisseling met andere altcoins vergemakkelijken.

Daarna wordt het aanbevolen om de rest te spreiden over waardevolle altcoins met het potentieel om winst te maken. Zoek naar munten, die problemen uit de echte wereld oplossen en laat shitcoins links liggen. Je moet leren hoe je shitcoins en munten met een goede basis kunt identificeren.

Een goed opgebouwde portfolio is een solide basis voor een beter rendement.

5. Houd je winst en verlies goed in de gaten

De sleutel tot winstgevendheid op dit gebied is om het goedkoop in te kopen en vervolgens met winst te verkopen. Je moet opletten tijdens het plaatsen van een kooporder en ook observeren wanneer de markt in een stijgende richting beweegt, zodat je je winst kunt tellen. Hier is een handleiding voor het berekenen van je cryptowinsten. Als je hier goed op kunt letten, zul je waarschijnlijk de cryptomarkt als een superster kunnen veroveren.

6. Ga aan de slag bij Bullex

Bullex is de eerste Nederlandse real time crypto exchange. Je kunt hier alle bekende cryptomunten kopen, verkopen én direct verhandelen (heb je bijv. BTC dan kun je die direct omzetten naar ETH of Litecoin). Ze starten met de bekende cryptocoins waaronder BTC, ETH, Litecoin, Ripple en Digibyte. Bullex zit vol handigheidjes die andere exchanges niet bieden. Van een goede sortering, categorisering en heel veel verschillende ordertypes tot een arbitrage tool voor gevorderden. Stel dat je je BTC wil verkopen voor ETH dan laat de tool je zien dat er een betere prijs is door eerst Litecoin te kopen en die weer te verkopen voor ETH (zgn. arbitrage). Hierdoor kun je profiteren van de koersverschillen tussen alle cryptomunten!

Daarnaast willen ze graag dat je weet waarin je gaat investeren. Voor elke coin is een cursus ontwikkeld waarin wordt uitgelegd wat de coin doet, welk probleem het oplost, etc. Ook aan starters is gedacht: er zijn beginnerscursussen over hoe te handelen en hoe een analyse te doen. Voor de gevorderden zijn er cursussen over bijv. technische analyse. Tot slot wil Bullex zich volledig houden aan de Nederlandse wet- en regelgeving. Daarom hebben ze regelmatig contact met de AFM en DNB.

Bullex heeft nu een open beta op het testnet. Je kunt vrijblijvend meedoen en handelen met testcrypto. Zo kun je alvast zien en ervaren hoe deze Nederlandse cryptobeurs het net even anders aanpakt.

Laat een reactie achter