Of je nu net een nieuwe auto hebt gekocht, of op zoek bent naar manieren om je huidige auto veiliger te maken, er zijn een aantal veiligheidschecks die je kan uitvoeren om het risico op een ongeluk of kostbare schade te verlagen. Je auto goed onderhouden, alsmede het installeren van bepaalde veiligheidsfuncties kunnen het verschil maken. Je voorkomt schaden en rijdt lekkerder.

Hier zijn 6 makkelijke manieren om je auto veiliger te maken:

1. Check de bandenspanning

BMW velg

Zorg ervoor dat je banden in goede staat verkeren, dit voorkomt slippen op de weg of een platte band. Als het profiel van je banden versleten is dan loop je het risico om de controle over je auto te verliezen wanneer het regent. Als je auto geen bandenspanningsmeter heeft, check dan regelmatig de luchtdruk in je banden, in ieder geval eens per maand, om ervoor te zorgen dat ze de juiste spanning hebben.

2. Houd je aan een onderhoudsroutine

Of je nu de auto bij een dealer hebt gekocht, of via een particulier, je zal er altijd zorg voor moeten dragen dat deze goed onderhouden wordt door een erkende monteur. Van olie vervangen tot de trekhaak, het is belangrijk dat je auto regelmatig goed geïnspecteerd wordt zodat je er zeker van bent dat het voertuig in goede staat verkeerd.

3. Installeer een achteruitrijcamera

Deze camera’s of dashcams zorgen ervoor dat je kan zien wat er achter de auto gebeurd wanneer je achteruitrijdt in een garage of op een parkeerplek. Hierdoor verminder je de kans dat je een dier, kind of object aanrijdt.

4. Initialiseer hands-free bellen en sms’en

auto binnenkant

Sms’en tijdens het rijden, of je telefoon vasthouden is illegaal en het is gevaarlijk. Als je de kans op een ongeluk wilt verminderen, zorg er dan voor dat je handsfree kunt bellen en dat de Bluetooth connecties ervoor zorgen dat je spraak-naar-tekst kunt gebruiken.

5. Bevoorraad je veiligheidskit

Je weet nooit wanneer je een band moet vervangen, een gevarendriehoek moet plaatsen, of een sneeuwschep moet gebruiken om je auto uit te graven. Zorg ervoor dat je de juiste auto accessoires in je kofferbak hebt liggen, alsmede standaard gereedschap zodat je in een noodgeval jezelf kunt helpen.

6. Verstel je stoel en automatten

Als je geen goede houding hebt tijdens het rijden, dan loop je het risico om de pedalen verkeerd te bedienen. Zorg ervoor dat je stoel goed is ingesteld op jouw lengte, en dat je voeten goed bij de pedalen kunnen. Verleg de matten zodat er geen bobbels zijn en ze niet tegen de pedalen rusten wanneer je voeten bewegen.

Laat een reactie achter