Zoals je waarschijnlijk al vaker hebt gehoord: de keuken is de meestgebruikte kamer in het huis. Het is waar je liefdevol je familiediner voorbereidt, verjaardagstaarten bakt en stiekem een cocktail achteroverslaat, zonder dat je schoonmoeder het ziet. Het is dan ook niet gek dat je wilt dat je keuken er goed uitziet.

Voordat je te kampen krijgt met een “keuken-depressie” is het belangrijk dat je een paar dingen weet. Interieurdesigners zweren bij een paar eenvoudige keukenupdates, waardoor je de gehele ruimte compleet kan transformeren. Probeer een van deze simpele keuken-facelifts en je zal je favoriete kamer de volgende keer dat je kookt, niet eens meer herkennen.

1. Installeer een nieuw aanrechtblad

graniet keuken

Als je geld gaat uitgeven aan het renoveren van je keuken, dan heeft een nieuwe aanrechtblad prioriteit. Zelfs voor mijn ongetrainde oog is het duidelijk: een nieuwe, smaakvolle aanrechtblad voegt enorm veel waarde toe aan je keuken. Het lijkt meteen een stuk moderner, en duurder. Het aanrechtblad is het meest zichtbare stuk van je keuken, en heeft een grote invloed op de uitstraling en het karakter. Voor een moderne look kan je het beste een granieten aanrechtblad kiezen.

2. Schilder je kastjes

Deze tip is zo gemakkelijk dat zelfs de meest luie huiseigenaar ermee aan de slag kan. Het schilderen van de keukenkasten is een van de meest effectieve manieren om een keuken er jonger en frisser uit te laten zien. Een donkere keuken met oude houten kasten kan veel voordeel doen met een verse laag witte hoogglanslak.

3. Breng leven met bloemen

keuken met bloemen

Hier is de ideale designtip voor mensen die dit lezen en toch niet van plan zijn om iets te gaan uitvoeren (ik weet wel wie je bent): koop bloemen. En water. Dat is alles! Kersenbloesem met extra lange takken of kornoeljeboom op een keukeneiland geeft je het gevoel dat je ‘buiten’, naar binnen hebt gehaald. Plaats wat stenen in de bodem van de vaas om ervoor te zorgen dat de takken goed vast zitten, en om te voorkomen dat hij omvalt.

4. Vervang hardware

Als je de hardware van je keuken als sieraden ziet, wordt het ineens erg leuk om oude deurknoppen te vervangen, je koopt gewoon nieuwe keukenaccessoires. Het vervangen van de hardware kan je keuken er tot tien jaar jonger uit kan doen zien. Door een traditionele, oude handgreep te vervangen door een dunner, moderner design, ziet je keuken er ineens een stuk jonger uit. Denk aan verchroomde handgrepen, hierdoor oogt je keuken meteen een stuk chiquer.

5. Heroverweeg je opberging

keuken opberg

Verandering in de opbergmogelijkheden kan je keuken maken of kraken. Begin met het verwijderen van onnodige planken en lijsten in de keuken. Deze kunnen gemakkelijke toegang tot keukenapparaten verhinderen, doordat je keukenkastje in tweeën is gedeeld. Je kan, indien je handig bent, de ondersteuning die tussen twee deurtjes zit aan één deur monteren, zodat je meer ruimte hebt met inruimen en toch de structurele integriteit behoudt. Hierdoor kan je uitschuifladen installeren die de gehele breedte van het keukenkastje bedekken, waardoor je makkelijker dingen kunt bewaren.

Laat een reactie achter