Vakantie moet een tijd van plezier en ontspanning zijn, maar het soort accommodatie dat je kiest, kan een grote rol spelen in hoe plezierig en hoe ontspannen je reisje wordt! Hoewel hotelkamers misschien alle kenmerken lijken te hebben om een ontspannen vakantie te kunnen vieren, denken wij toch dat een verblijf op een vakantiepark een stuk gunstiger kan zijn… En in dit artikel vertellen we je waarom.

1. Je zoekt meer rust

Hoewel er natuurlijk waar je ook verblijft wel wat geluid zal zijn, heb je dankzij de ruimte en het vrije buitenleven waarschijnlijk veel minder last van het geluid van kinderen.

Niet alleen is er in vakantieparken meer ruimte voor kinderen en gezinnen om te spelen, er zijn meestal ook wat speeltoestellen of speelvelden beschikbaar waardoor het geluid zich op een locatie bevindt. Vakantieparken zijn meestal ontworpen met gezinnen in het achterhoofd en dit kun je meestal goed aan de voorzieningen zien.

vakantiepark aan het strand

2. Je bespaard graag

Tenzij je van plan bent om extra te betalen voor een familiekamer, heeft een hotel meestal in vergelijking met een huisje in een vakantiepark maar beperkte ruimte. De huisjes in een vakantiepark bieden je de ruimte en vrijheid om vrij te bewegen zonder het gevoel te hebben dat je steeds op elkaars lip zit.

3. Je bent graag in de natuur

Een vakantie is geen echte vakantie als je alleen maar naar de vier muren van een hotelkamer kunt kijken. Verblijf in plaats daarvan op een vakantiepark en breng de avond door met het kijken naar de sterren of het verkennen van de natuur in de omgeving. Met de natuur recht voor de deur, is het moeilijk om dat niet te doen!

natuurpark

4. Je kookt liever zelf

Ja, in sommige gevallen zijn faciliteiten alleen een barbecue, maar dit biedt nog veel meer vrijheid bij het bereiden van maaltijden dan hotelkamers, die over het algemeen alleen een minibar en af en toe een magnetron hebben. Een verblijf op een vakantiepark betekent echt niet dat je op afhaalmaaltijden of op eten uit restaurants hoeft te leven. Je kunt namelijk ook makkelijk je eigen maaltijden bereiden en zo geld besparen. Dit betekent ook dat je comfortabel in je pyjama je ontbijtje kunt eten, in plaats van jezelf en je gezin naar de ontbijtzaal te moeten slepen.

5. Je gaat graag met een grote groep op vakantie

De meeste hotels hebben, wat betreft het aantal mensen dat in de kamers aanwezig mag zijn, beperkingen. Bij huisjes zijn deze regels soepeler waardoor je gemakkelijker familie of een vriend kunt laten overkomen zonder dat dat problemen veroorzaakt.

6.  Je houdt van activiteiten

Vakantieparken bieden hun gasten veel vaker vermaak omdat er voldoende ruimte is om mensen aan te moedigen om naar buiten te gaan en om van het buitenleven te genieten. Bij bijvoorbeeld het park van Hof van Saksen zijn er prachtige omgevingen.  Vakantieparken organiseren allemaal hun eigen activiteiten en hebben hun eigen entertainment, terwijl hotels beperkt zijn door de hoeveelheid gasten die ze in huis hebben en meestal is het enige vermaak de tv’s!

Laat een reactie achter