Muurstickers; je kunt ze tegenwoordig overal kopen. Maar hoe voorkom je nu dat je woonkamer er goedkoop uit gaat zien met een sticker op je muur? In dit blog geven we 6 tips hoe je dat kunt voorkomen.

1. Neem geen dertien in een dozijn ontwerp

Er zijn veel kant-en-klare muurstickers te koop. Dat is makkelijk en vaak goedkoop. Echter, de kans is groot dat iemand anders dezelfde sticker heeft. Als je een exclusieve muursticker in je woonkamer wil, wil je niet dat een van je buren of een collega dezelfde heeft. Dit kun je voorkomen door een muursticker op maat te laten maken. Dit kan onder andere bij Sticker.nl. Maak bijvoorbeeld van een eigen gemaakte foto een muursticker.

2. Plak geen cliché teksten op je muur

Een leuke tekst op je muur doet het altijd goed. Voorkom echter afgezaagde teksten als Home is where the heart is. Neem liever een mooie zin uit een boek, film of songtekst. Of neem een citaat van iemand die je bewondert of dat past bij je leven.

3. Kies de kleuren van je sticker met beleid

Op een plaatje op internet kan een bepaalde muursticker er mooi uitzien, maar past die ook bij je interieur? Als je een muursticker in een of meerdere kleuren wil, is het belangrijk dat die kleuren niet clashen met die van je woonkamer. Heb je een mooie foto, maar matchen de kleuren niet met die van je interieur? Zet de kleuren dan om in zwart-wit of gebruik een kleurfilter zoals sepia.

4. Zorg dat je muursticker past bij je interieur

Ook de stijl van je interieur is belangrijk. In een strak design past een collage van meerdere stickers minder goed dan een mooie grote sticker. Laat je een sticker met tekst maken, kijk dan goed of het lettertype past bij de stijl van je woonkamer. Je kunt dit testen door de tekst op een stuk papier uit te printen en die op de plaats te houden waar je de sticker wil hebben. Zo zie je al snel of het mooi is of niet. Gebruik in geen geval lettertypes als Comic Sans. Deze komen kinderlijk over en dat wil je juist vermijden.

muursticker_woonkamer

5. Kies de juiste materialen voor je muurstickers

Muurstickers worden meestal van vinyl gemaakt. Dit materiaal is standaard iets glanzend. Bestel je muurstickers, dan kun je je muursticker afwerken met een laminaat. Dit is een transparante laag die over de sticker wordt aangebracht. Deze is verkrijgbaar in glans en mat. Voor een luxe ogende muursticker is mat aan te raden. Door de matte finish krijgt je sticker een chique uitstraling.

6. Neem de tijd voor het opplakken van je sticker

Niet is minder storend dan een verkeerd geplakte sticker. Neem daarom rustig de tijd voor het plakken. Zorg dat de sticker recht zit door de juiste positie uit te meten met een meetlint. Heb je een sticker met tekst? Verwijder de applicatiefolie pas als de sticker netjes op je muur zit. Deze folie zorgt er voor dat alle letters op de juiste afstand van elkaar worden geplakt. Maak de ondergrond ook goed schoon voordat je je sticker opplakt. Anders bestaat de kans dat die na verloop van tijd los gaat laten.

Laat een reactie achter