Het lijkt erop dat een levensstijl in het buitenland steeds populairder wordt, wat natuurlijk ook wel logisch is. Wie zou er nou niet op een tropisch eiland willen wonen, terwijl je nog steeds over de middelen beschikt om de kosten te kunnen dekken? Natuurlijk hangt het wel van je beroep af, en of je genoeg geld kunt verdienen wanneer je op afstand werkt is ook maar de vraag. Toch blijkt uit mijn ervaring dat er steeds meer manieren te vinden zijn dat reizen en werken tegelijk eenvoudig maakt. Aan de slag gaan als freelancer is tegenwoordig ook niet zo moeilijk meer door platformen zoals SkillshareMediabistro, of Fiverr waar je simpelweg je eigen service kan aanbieden. Er is ook steeds meer vraag naar programmeurs, designers en digitale marketeers – Dit zijn de ideale banen om vanuit waar dan ook te kunnen werken!

De afgelopen vier jaar ben ik voor mijn werk en studie naar Dubai, Londen en Berlijn geweest. Elke plaats waar ik ben geweest heeft in veel opzichten een reeks culturele en mentale uitdagingen opgeleverd. Op het gebied van werk of studie zijn de meeste plaatsen voldoende ontwikkeld om met open armen ontvangen te worden. Je kan bijvoorbeeld in Dubai overal luxe internet cafés vinden en als je goed zoekt ook een betaalbare accommodatie. Uiteraard zijn er ook veel stranden om na een bezwete dag achter de laptop te kunnen ontspannen. Er komt een tijd dat je gewoon vergeet dat je onderweg bent, want in het buitenland wonen is dan normaal geworden. Lees hieronder mijn 6 tips en advies wanneer je van plan bent om te werken of studeren in het buitenland.

1. Probeer zoveel mogelijk voordat je vertrekt te regelen

Het eerste advies dat het werken of studeren in het buitenland gemakkelijker maakt, is om alles voordat je op je bestemming aankomt zoveel mogelijk te regelen. Je kunt via deze link een vlucht met korting boeken. Zoek ook bijvoorbeeld vooral naar een lichte laptop die je makkelijk overal naar mee kan nemen en met een sterke batterij en werkgeheugen, zoals bijvoorbeeld de Microsoft Surface Pro. Zo’n laptop zorgt er niet alleen voor dat jij comfortabeler kan werken, maar het zorgt er ook voor dat jij je werk sneller af kan maken – en geloof me – dat bespaard je een hoop stress en frustratie!

microsoft surface pro

2. Zoek een comfortabele werkruimte

Wanneer de zon met 40°C vol op je hoofd staat te branden, zal het laatste wat in je opkomt hard werken zijn. En dat is natuurlijk iets wat je wilt voorkomen.

De oplossing is om comfortabele werkplekken te zoeken. Dit kunnen coffeeshops zijn of gedeelde werkruimten, die speciaal zijn ingericht voor mensen die op afstand werken.

Terwijl je in je hotelkamer zit met de airconditioner op de allerhoogste stand, kan dit minder comfortabel aanvoelen in termen van lichaamstemperatuur en je wilt ook niet altijd aan die kamer gebonden zijn. In sommige gevallen heb je op hotelkamers een mooi bureau waaraan je kan werken. Klik hier voor hotels met korting. Ga op zoek naar plekken waar je comfortabel kunt werken in ruil voor een paar kopjes koffie en neem geen genoegen met de eerste plek die je vindt, maar overweeg je opties en werk of studeer in een omgeving die je inspireert.

werken of studeren in een goeie werkomgeving

Met name gedeelde werkruimtes hebben veel te bieden. Ze helpen contact leggen met gelijkgestemde individuen, waarmee je je ideeën kunt delen, contacten kunt uitwisselen en misschien zelfs wel samen een bedrijfje kunt starten. Verhalen van anderen werken geweldig voor je inspiratie.

3. Ontdek wat voor jou de meest productieve tijd van de dag is

Wat werken op afstand geweldig maakt, is dat je je eigen planning en werk kunt indelen op de uren dat jij het meest productief bent. Wanneer je naar nieuwe bestemmingen gaat, die je natuurlijk wilt verkennen, is het essentieel om een ​​goede balans te vinden tussen werk en ontspanning.

Experimenteer met je schema; bekijk of jouw productiviteit ’s avonds beter is – wanneer het begint af te koelen – of misschien vroeg in de ochtend, terwijl alle anderen nog op een oor liggen.

Voor mij werkte de vroege ochtenduren tot de lunch echt goed en ik begon mijn dag altijd met een aantal taken waarop ik me enkele uren op kon focussen.

Toen ik stage liep in Dubai, verbleef ik daar tijdens één van de heetste maanden van het jaar. Het was ongeacht het tijdstip van de dag bijna onmogelijk voor mij om productief te zijn. Mijn beste advies is om locaties te vinden waar je voor een lange periode de hitte kan vermijden.

4. Besteed aandacht aan het tijdverschil

Als je voornamelijk freelance werk doet en rondreist, zorg er dan voor dat je klanten op de hoogte zijn van een andere tijdzone. Dit zal je, wanneer er een probleem is, veel gedoe en gemiste oproepen besparen.

Een aantal van de beste manieren om contact met klanten te houden, is om Slack, Skype en natuurlijk e-mail te gebruiken. Hiermee kun je een omgeving creëren waarin je berichten en notities kunt ontvangen, zonder dat je daarvoor tot 02.00 uur ’s morgens hoeft op te blijven.

5. Vergeet niet waarom je wilt werken of studeren in het buitenland

Iedereen reist om verschillende redenen, maar het is belangrijk om die van jou te kennen. Als je van plan bent om in een land te gaan wonen waar het altijd zonnig en warm is, onthoud dat dan en geef jezelf voldoende tijd om echt van dat weer te genieten. Als je je thuisland hebt verlaten omdat je ergens afstand van wilde nemen, gebruik dan je reiservaring om die kloof met iets nieuws en positiefs te overbruggen.

Als je van plan was om een ​​zakenpartner te vinden voor een idee waaraan je hebt gewerkt, blijf dan niet afwachten – ga hiernaar op zoek. Het is gemakkelijk om je te laten meeslepen door de prachtige stranden, maar het strand is een onwaarschijnlijke plek om een ​​mede-oprichter voor je onderneming te kunnen vinden.

buiten werken of studeren

Er zijn een aantal keren geweest dat ik het erg moeilijk had. Het hielp mij wanneer ik mezelf herinnerde waarom ik op reis ben en hoe het reizen mijn levenservaring uiteindelijk zal verbeteren.

Eén van de dingen die je vrij snel leert tijdens het reizen, als student of werkende, is dat mensen veel ontvankelijker zijn voor wat je dan ook doet met je leven. Het creëert een ruimte waar je je kunt concentreren op het koesteren van zinvolle contacten, die mogelijk kunnen uitmonden in levenslange vriendschappen. Je wist eigenlijk niet dat je een werknemer of een partner nodig had, totdat je hem of haar vond!

6. Slechte ervaringen maken je alleen maar sterker

Reizen kan zo spannend zijn, maar het kan ook ellende geven. De lift die het niet meer doet terwijl je kamer 50 verdiepingen hoog is, uitval van stroom en bacteriën die je immuunsysteem op de proef stellen – het gaat er een keer van komen. In feite zal het je blijven overkomen tot op een dag dat je het allemaal minder belangrijk vindt en tegen die tijd ben je er ook wel overheen gegroeid.

Een van de beste manieren om dingen te leren in het leven, is het ervaren van ongemakken. Dat geldt trouwens ook op zakelijk gebied. Het laat zien wie je echt bent en hoe je omgaat met jezelf in ongemakkelijke situaties.

Dus zie het niet te luchtig. Wanneer iemand je vertelt dat de levensstijl van een reiziger alleen maar over rozengeur en maneschijn gaat, is dat gewoon niet waar. Mijn beste advies is om een ​​locatie ruim van tevoren te onderzoeken zodat je, zodra je aankomt, weet wat je kunt verwachten. Uiteindelijk zul je wel een manier vinden om ermee om te gaan.

Tenslotte

Tijdens mijn verblijf in Dubai woonde ik in een prachtig appartement naast een geweldig strand en zwembad. Toch heb ik gekozen om vanachter mijn bureau op mijn kamer te werken en niet in een strandstoel. Toen ik een keer buiten aan een opdracht werkte, zag ik een grote zandstorm op me afkomen.

Het was een surrealistisch moment, omdat ik tot dan toe nooit een echte zandstorm had ervaren en er toen midden in zat.

zandstorm in dubai

Ondanks ik helemaal onder het zand zat en het best wel even schrikken was, deed het me ook denken aan het feit hoe mooi reizen is – Ik had dit natuurlijk nooit meegemaakt wanneer ik in Nederland tussen 4 muren aan zat.

Het verlaten van een normale werkomgeving heeft mij enorm geholpen om mijn perceptie te verfijnen, wat mij uiteindelijk gelukkiger maakt.

Check overigens Majstra.com ook eens, als je op zoek bent naar goeie tablets.

Laat een reactie achter