Als je het decoreren van je huis hebt uitgesteld dan is 2019 wellicht het jaar om hier verandering in te brengen. Nu er meerdere prachtige trends gaande zijn en steeds populairder beginnen te worden, is dit te tijd om iets speciaals te creëren met je huisdecoratie.

Statement meubilair

Accent/statement muren worden vervangen door statement meubilair: één zeer opvallend stuk dat in de kamer staat te pronken. Dit kan verwezenlijkt worden door een opvallende print of kleur. Kies voor een hint naar de jaren 70 met een ronde bank in je woonkamer. Gevormd meubilair lijkt een comeback te maken in 2019. Het ziet er vanuit elke hoek geweldig uit en brengt vloeiende lijnen met zich mee die het ‘hoekige’ van een kamer verzachten.

Statement vloeren

houten vloer

Een andere plek om de aandacht te vragen is de vloer. Je hebt waarschijnlijk gemerkt dat chevron en herringbone patronen weer populair beginnen te worden, maar je kan nog zoveel meer doen.

Juweeltonen

Een van de kleurtrends dit jaar in huisdecoratie bestaat uit diepe, rijke, verkwikkende juweeltonen. Pantone heeft Ultraviolet als Kleur van het Jaar uitgeroepen dus verwacht veel smakelijke kleuren zoals saffierblauw, emerald-groen, robijnrood en amethistpaars. Als je deze bonte kleuren te veel vindt worden breng dan wat smaak aan door het gebruiken van kussens of een kleed.

Tint op tint

houten interieur

Monochrome is nog steeds in, alsmede zwartwit, een andere manier om monochrome te doen (wat eigenlijk één kleur betekent), is door tint op tint te matchen. Decoreer je hele kamer in dezelfde kleurfamilie. Neem een kleur en varieer alleen in de hardheid of zachtheid van de kleur. Deze look vergt wel de nodige discipline omdat het heel makkelijk is om een stapje te ver te gaan of de balans tussen de verschillende tinten kwijt te raken.

Brons

Metaalkleuren zijn al een tijdje in. We trekken ons langzaam terug uit de rosé-goud- en geborsteld zilverkleuren en zien een opkomst van brons. De net wat oudere look werkt goed samen met vintage, of als juxtapositie bij het ultramoderne decor.

Nieuwe neutrale tinten

Neutrale tinten bestaan dit jaar uit steenachtige kleuren zoals houtskool en leisteen.

Wabi Sabi

Het zat er al aan te komen in 2018 en er wordt verwacht dat dit een van de grootste veranderingen wordt in thuisdecoratie in 2019. ‘Wabi Sabi’ is de Japanse kunst van het ontdekken van schoonheid in imperfectie. Alles wat met de hand gemaakt is, of met de hand geschilderd (zoals linnen, aardewerk, kunst en prullaria) is helemaal in. Je kan je kunstzinnige kant laten zien en zelf aan de slag gaan en onthoudt: het hoeft niet perfect te zijn!

Up-cycle meubilair

Het mooie aan up-cycle meubilair en de reden dat het steeds vaker voorkomt in thuisdecoratie is dat het je eigenlijk een schone lei biedt. Je kan een oud meubel uitzoeken om mee te beginnen en elke soort patroon, kleur en stijl toepassen die we hierboven hebben genoemd en het zal er fantastisch uit gaan zien. Pinterest is een geweldige bron voor leuke ideeën om mee te beginnen. Up-cyclen helpt ook bij het verminderen van je ecologische voetafdruk omdat je dingen opnieuw gebruikt en als het waren ‘recyclet’.

Zacht natuurlijk licht

gekleurde verlichting

Natuurlijk licht is altijd stijlvol, maar het wordt tegenwoordig erg populair om dit licht te filteren en zachter te maken door het gebruik van glasgordijnen. Deze stijl van raambehandeling heeft een enorme ontwikkeling doorgemaakt sinds de netten die bij je oma voor de ramen hingen. Er zijn nu allerlei kleuren en patronen beschikbaar.

Bloemen

De bloemenstijl voor 2019 is groots en gedurfd in tegenstelling tot traditioneel en vrouwelijk.

Gordijnen en raamverduistering

Gordijnen Eetkamer - Grijs

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen zijn de kleuren en patronen voor 2019 gewaagde bloemen, juweeltonen en donkere steen-neutralen. Een andere stoere trend vindt je in geometrische vormen. Gordijnen en verduistering zijn de ideale manier om een kamer in deze trends te doen onderdompelen. Wat dacht je van het toepassen van verschillende lagen in bij je raamdecoratie? Rolgordijnen of glasgordijnen gepaard met overgordijnen die eroverheen vallen of decoratief aan de zijkant vertoeven. Bekijk eens de rolgordijnen van de Gamma eens.

Natuurlijke accenten

Enigszins in overeenkomst met de wabi sabi trend hebben natuurlijke accenten een plaats in thuis-accessoires in 2019. Houten schalen, geoden, kristallen en vazen gemaakt van beton met gedroogde bloemboeketten. Houdt twee dingen in de gaten, ga niet te ver en houdt het bij ‘aardvoorwerpen’, haal niets uit de zee.

Kunstgallerij

kunstwerk in woonkamer

Zelfs een minimalist kan veel foto’s of kunstwerken aan de muur appreciëren. Neem verschillende grootten en geniet van het ratjetoe dat ontstaat of hang een aantal stukken centraal en symmetrisch aan de muur.

Laat een reactie achter