Ondanks dat iedereen het elke dag wel doet is aankleden (of het samenstellen van een outfit, als je het leuk wilt noemen) toch nog altijd een van de meest lastige en meest frustrerende dingen van heel de ochtend. Wie heeft er niet voor een kast vol kleding gestaan en gedacht “Ik heb niets om aan te doen?”. Gelukkig ben je niet alleen. Om hier een einde aan te maken hebben we een panel met experts ingeschakeld – top designers, style consultants en retail professionals – om de kunst van het aankleden voor eens en voor altijd uit te leggen. Oh, en als je op zoek bent naar kortingen, dan kan je het beste even kijken op Mrkortingscode.

1. Balanceer proporties

Natuurlijk, je wilt laten zien dat je ergens trots op bent – bruine armen of een slank figuur. Het is alleen lastig om dit niet te prominent te maken. Een tactiek? Voeg tegengesteld volume toe, zoals het dragen van een wijdere Alpha Industries jas tegen een slim fit jeans. Het gaat erom dat je een balans moet creëren. Kies dus niet voor iets wat te groot is, of je lijkt echt groter.

2. Match niet te veel

Het streven om alle kleuren bij elkaar aan te laten sluiten is minder handig dan kleuren kiezen die bij elkaar passen. Kijk maar eens naar een kleurenwiel. De kleuren die tegenover elkaar staan zullen bij elkaar passen (Denk bijvoorbeeld aan de combinaties, zoals oranje en navy of paars en saffron).

3. Spendeer zoveel als mogelijk aan de basis

Er is geen reden om veel te spenderen aan de basics – t-shirts, overhemden van bijvoorbeeld HemdVoorHem of jeans – er zijn genoeg opties beschikbaar die niet duur zijn. Echter, als het aankomt op de producten die niet goedkoop te verkrijgen zijn, is het beter om iets meer neer te leggen. Zo ben je voor goedkope kasjmieren misschien wel 100 euro minder kwijt, deze verslijt ook een stuk sneller waardoor je nog eens 100 euro kwijt zal zijn om het te vervangen. Spendeer dus iets meer voor deze ene keer. Wanneer je de klassiekers koopt, zoals een goede zwarte blazer, is het beter om te investeren in goede stoffen die lang goed blijven – zoals bijvoorbeeld wol. Probeer de prijs te berekenen per keer dat je het draagt om de aankoop iets minder zwaar te laten maken.

4. Creëer je eigen stijl

Zoek uit wat jouw go-to stijl is, en probeer hiermee te variëren. Zit je vast? Probeer de kledingstukken voor je te zien waar je je het meest comfortabel in voelt. Of vraag mensen wat zij mooi bij je vinden staan. Wanneer je dit hebt gedaan kan je diverse stijlen zoeken. Wanneer je voelt dat je jezelf ergens in praat dan weet je dat je ze niet moet kopen. Als je ergens over twijfelt in de kleedkamer kan het helpen om een foto van jezelf in de kleding te maken. Dit ziet er beter uit dan in de spiegel.

5. Iedereen heeft een wit shirt nodig

Kies een puur wit shirt in plaats van een ivoorkleurige, deze kunnen namelijk snel groezelig worden. Weet je niet wat het beste bij je past? Kijk of de lijnen bij de schouders aansluiten bij je eigen schouders en dat de stof niet plooit aan de voorkant of achterkant. Om je katoenen shirts te beschermen tegen verkleuringen moet je ze niet droog schoonmaken. Laat ze stomen en persen.

6. Mix printjes en patronen

Het mixen van patronen kan helpen om je meer zelfvertrouwen te geven – of als je je wilt omkleden voor het donker. Krijg het laatste door de volgende stappen. Blijf bij een enkele kleurenfamilie – het liefst met dezelfde achtergrond kleur. Dit geldt ook voor luipaard print met een niet-critter patroon of voor paisley met vierkantjes of ruitjes. Bijna combinaties zijn een no go. En twee grote printjes zorgen voor meer dominantie – dit geeft mensen hoofdpijn. Maak het af met wat neutrale accessoires. Voeg geen extra kleur toe.

7. Investeer in accessoires

Met de juiste accessoires kan je met een simpele broek en t-shirt nog steeds een mooi outfit uit de kast toveren. Investeer dus in genoeg items van hoge kwaliteit, die je voor heel wat jaren kan gebruiken.

Laat een reactie achter