Van slimme opbergoplossingen tot eenvoudige ideeën over licht… in dit artikel ontdek je zeven budgetvriendelijke manieren om van jouw huis een echt thuis te maken.

Of je nu op kamers gaat, je eerste huis huurt of een nieuwe slaapkamer gaat opknappen, het kan best lastig zijn om een kleine kamer als een thuis te laten voelen – vooral als je niet mag verven of als je geen gaten in de muren mag boren! Met dat in het achterhoofd bespreken we hier zeven snelle, gemakkelijke, niet-permanente en budgetvriendelijke manieren om een nieuwe ruimte toch een beetje meer als een thuis te laten voelen.

1. Kies voor rustgevende kleuren

rustgevende woonkamer inspiratie

Het maakt niet uit welke kleur de muren hebben, als je maar kiest voor meubilair en stoffering in een zachte kleur beige, zand of grijs, want dan voelt de kamer onmiddellijk ontspannen en huiselijk aan. Voeg als bonus extra dekens en kussens toe (en een kopje thee voor wat extra ontspanning!)

2. Denk na over de toekomst

Wil je het liefst je hele leven thuis blijven wonen, denk dan goed na over wat voor apparatuur daarbij nodig is en of dit in je huis geïnstalleerd kan worden. Je zou bijvoorbeeld kunnen nadenken over een traplift.

2. Kies voor een natuurlijke stijl met natuurlijke materialen

natuurlijke woonkamer stijl

Weet je niet zeker hoe je een industrieel ontwerp gezelliger kunt maken? Kies dan om een natuurlijke uitstraling te creëren en om een grimmige of verheven kamer wat karakter te geven voor meubels en stoffen die zijn geïnspireerd op biologische of natuurlijke materialen, zoals bijvoorbeeld rotan en hout.

3. Voeg lagen en textuur toe

Zelfs een kale ruimte kan met lagen van zachte texturen als een gezellige woonruimte gaan aanvoelen. Fris wit beddengoed, dikke gebreide stoffen en gevlochten manden zijn genoeg om een lege kamer te transformeren in een gezellige plek om even in te onthaasten.

4. Laat je favoriete kunstwerken goed uitkomen

kunstwerk in woonkamer

Foto’s van geliefden neerzetten en schattige symbolen of favoriete uitspraken ophangen, voegt aan elke kamer onmiddellijk wat persoonlijkheid toe. Mag je niet in de muur boren? Plaats dan grote afdrukken of posters in een monochrome lijst en zet ze tegen een muur en plak foto’s of ansichtkaarten aan een touwtje en hang ze dan over een spiegel, het hoofdeinde of aan een gordijnrail.

5. Breng het buitenleven naar binnen

woonkamer decoratie

Voor een snelle oplossing om een meer huiselijke ruimte te kunnen maken, zet je natuurlijk planten op je vensterbanken, planken of richels. Mix en match verschillende vazen voor een gecombineerd gevoel of kies voor een budgetvriendelijke oplossing zoals bijvoorbeeld eenvoudige jampotten.

6. Creëer met verlichting een gezellige gloed

Wil je je kamer warm en gezellig laten aanvoelen? Blijf dan uit de buurt van blauwgekleurd of helder wit licht en kies in plaats daarvan voor tinten die een zachte gloed toevoegen. Laat je verlichting extra goed uitkomen door aan een bestaande lamp een hangende kap van Origami toe te voegen of door theelichtjes en kaarsen te plaatsen. Voor een direct effect kun je ook een snoer met kleine lampjes ophangen.

7. Berg slim op

Heb je te weinig kastruimte? Houd je nieuwe kamer spic en span met doe-het-zelf opbergoplossingen – stijlvolle manden, koperen opbergbakken en een opbergunit met een industriële stijl zijn een geweldig alternatief voor een eenvoudige ladenkast. Bovendien zijn ze eenvoudig aan te passen als je je thema wilt wijzigen en het beste van allemaal is dat je nooit iets aan een muur hoeft te bevestigen.

Laat een reactie achter