Je tuin is niet alleen een prachtige manier om je terug te trekken uit het ‘binnenleven’, het is ook een plaats voor kleur en planten. Als je van wilde kleuren in je tuin houdt dan is het verstandig om die kleuren aan te brengen zonder daadwerkelijk de originele uitstraling van je tuin te veranderen, of je hele tuin te verbouwen (dat is namelijk erg veel werk).

Het toevoegen van nieuwe elementen aan je tuin kan een leuke manier zijn om de band met je kinderen te versterken, door ze kleine handwerkjes te laten maken, of door grotere projecten zoals het verfraaien van je tuin samen te ondernemen. Je kan er een ontsnapping naar buiten of studieplaats van maken.

Als je van plan bent om je tuin op te knappen of ideeën wilt voor een geheel nieuw decor, hebben we hier een paar slimme manieren om je tuin meer kleur te geven.

1. Voeg meer kleurrijke planten en bloemen toe

planten groei tuin

Het meest voor de hand liggende dat je kan doen is natuurlijk kleurrijke bloemen en planten in je tuin plaatsen. Echter, dit kan veel tijd en geld kosten, dus als je niet je hele tuin opnieuw wilt doen, kijk dan ook even naar de andere ideeën om je tuin te stylen. 

2. Kleurrijke selectie kussens

planten in je tuin

Als je er de ruimte voor hebt kan je een kleurrijke zithoek in je tuin plaatsen. Hierboven kan je mooi zien hoe de lichtblauwe tuinkussens veel meer sfeer meegeven. Voor mooie tuinkussens zou je bij Hartman Kussens kunnen kijken. Overigens kan je op Tuinkussenshop ook hele mooie sierkussens vinden, die je tuin zeker doen opfleuren.

3. Hang een Hangmat op

hangmat

Hang een kleurrijke hangmat op je terras, of tussen twee stevige bomen, zodat je lekker kan relaxen en tegelijkertijd kleur toevoegt aan je tuin! Het is een perfecte plaats om een middagdutje te doen, of om te zonnen als het weer ernaar is. 

4. Plaats willekeurige stenen

Voeg een paar willekeurige decoratiestenen toe aan je tuin om je look beter over de tuin te verdelen. Je kan zelf stenen maken van kapot servies of stoeptegels schilderen zodat ze bijdragen aan jouw tuindesign. 

5. Gebruik een gekleurde parasol

Ze zijn niet alleen voor het strand, een kleurrijke parasol kan een leuke manier zijn om wat schaduw in je tuin te krijgen, en om een lekkere picknick plek te creëren.

6. Opvallende vogelhuisjes

vogelhuis

Een aantal bontgekleurde vogelhuisjes kunnen een mooie uitstraling aan je tuin geven. Kies verschillende designs en plaats ze tussen je planten of bomen. Ze kunnen ook prima aan een schutting worden bevestigd om deze op te fleuren.

7. Schilder je accessoires!

Een klein, laag hek om een groenten of kruidentuintje is een leuke manier om meer kleur toe te voegen. Maak je geen zorgen over het kopen van een hekje met de perfecte kleur, schilder het over in jouw favoriete kleur!

Laat een reactie achter