Hoe kan een luchtreiniger jou tot dienst zijn? Welke huiselijke problemen kan het verhelpen? Is het echt het geld waard?

Lees 8 deze voordelen van luchtreinigers om erachter te komen!

1. Luchtreinigers maken het ademen makkelijker

Schone lucht is belangrijk voor je algehele levenskwaliteit. Dit is des te meer het geval als je allergieën of astma hebt.

Hoewel sommige ruimten schoon lijken, is de lucht nog steeds gevuld met kleine deeltjes die niet zichtbaar zijn voor het naakte oog. Denk aan huidschilfers van huisdieren of huisstofmijt. Dit draagt bij aan de verschijnselen van allergieën en astma. De juiste luchtreiniger lost dit voor je op door de meeste van deze deeltjes uit de lucht te filteren. Hierdoor kan het hele gezin genieten van frisse lucht en makkelijker ademen.

2. Schonere lucht tijdens het koken

philips luchtreiniger motor

Een gasstel leidt nu eenmaal tot excessieve hoeveelheden koolstofdioxide, koolstofmonoxide en fijnstof die in je leefomgeving terecht komen. Als je iets aan het frituren bent, dan kan er een vieze geur en zelfs rook ontstaan die vervelend is voor jezelf en potentiele gasten.

Een goede luchtreiniger kan deze kookgeuren verminderen, schadelijke stoffen uit de lucht halen en ongewenste rook neutraliseren, zodat je zonder zorgen gasten kan uitnodigen om bij jou te komen eten.

3. Allergieën

Sommige mensen hebben last van hooikoorts gedurende de lente, anderen hebben het hele jaar last. De beste manier om hiervanaf te komen is, door een veilige thuissituatie te hebben, waar je geen last hebt van je symptomen.

Een luchtreiniger van Philips kan hierbij enorm helpen. Het apparaat verwijdert veel van de allergenen uit de lucht voordat ze een kans hebben om je ogen of longen te irriteren.

4. Slaap beter

grote slaapkamer

Slaap is verbonden met verbetering van cognitieve functies, vermindering van depressie en, verbeterde academische prestaties. Echter, als je last hebt van een verstopte neus, overtollig niezen of hoofdpijn ten gevolge van vochtschimmel, stof of huisdieren, dan kan het slapen lastig zijn. Als je slecht slaapt, zorgt dat er ook voor dat je niet goed zult afvallen, wanneer je daar mee bezig bent.

Een luchtreiniger met een geavanceerd filter maakt de lucht schoon, en verminderd de impact van zulke gezondheidskwalen. Hierdoor slaap je beter in de nacht, en geniet je meer overdag.

5. Huisdieren: haren en schilfers

Een van de grootste voordelen van een luchtreiniger is: het uit de lucht verwijderen van huisdierhaar en huidschilfers. Veel katten en honden verliezen het gehele jaar door haar, en ze krabben zichzelf regelmatig waardoor er overal huidschilfers te vinden zijn.

Het valt niet mee om elke dag te moeten stofzuigen om deze natuurlijk afscheiding van je huisdier op te ruimen. Een luchtreiniger werkt de hele dag door en verwijderd schilfers en haar, zodat je niet de hele dag met je stofzuiger in je hand hoeft te staan.

6. Vermindering van virussen in de lucht

Tijdens koud weer zitten we vaak binnen een potje ‘grieptikkertje’ te spelen. Sommige luchtreinigers hebben een filter dat virussen uit de lucht filtert die we anders in zouden ademen.

Ongeacht de reden van het aanschaffen van een luchtreiniger, schone lucht is vitaal voor onze algemene gezondheid.

7. Beter humeur

Frisse en schone lucht heeft een kalmerend effect op mensen en zorgt ervoor dat je beter kan ontspannen. Luchtreinigers zorgen op een stille wijze voor een ontspannen sfeer tijdens het lezen, slapen of gedurende je yoga-sessie.

8. Betere huid

Luchtreinigers zijn ideaal voor de lente waarin het allergieseizoen weer begint. Het verminderd uitslag op de huid, alsmede een droge en doffe huid. Dit is erg fijn voor vrouwen die een betere huid willen zonder cosmetische producten te gebruiken.

Laat een reactie achter