Het is geen geheim dat de omgeving waarin je werkt een enorme invloed kan hebben op hoe je je voelt. Wist je dat het je ook productiever kan maken op je werk? Echt waar.

Het blijkt dat er tientallen makkelijke en goedkope decor trucs zijn, die je kan integreren op je kantoor, waardoor je meer energie, inspiratie en motivatie hebt om de dag aan te pakken, zelfs gedurende de in-kak-momenten in de namiddag.

Het beste van deze tips is dat je ze op bijna elk kantoor kan toepassen, groot of klein, thuis of op een externe locatie. Dus ongeacht de huidige omstandigheden van het interieur waarin je je dagelijks bevindt, kan je een, twee of zelfs alle acht van deze ideeën proberen om een vrolijker, gezonder en productievere werkplaats te verwezenlijken. Dus voordat je kantoormeubelen online gaat kopen, lees eerst even onze tips hieronder door!

1. Voldoende licht

led verlichting kantoor

Zorg ervoor dat je voldoende licht hebt. Het is de gemakkelijkste manier om je energieniveau een boost te geven, en het voorkomt hoofdpijn en vermoeide ogen tijdens het lezen. Als het kan, zorg er dan voor dat er zoveel mogelijk natuurlijk licht je werkplek bereikt. Je kan dit doen door dunne, licht-doorlatende glasgordijnen in plaats van donkere exemplaren. Zelfs als je het daglicht niet helemaal onder controle hebt kan je met lampen een groot verschil maken. Zorg voor felle witte verlichting om je productiviteit te verhogen.

2. Opgeruimd minimalisme

thuis kantoor

Een minimalistische look is niet alleen bedoeld om je werkplaats modern en chic te laten ogen. Het zorgt er ook voor dat je productief bent. Rommel rondom je werkplek zorgt ervoor dat je snel bent afgeleid, het kan overweldigend zijn en stress opleveren. Houdt je werkplek dus zo opgeruimd mogelijk en geeft het een ‘rustige uitstraling’, zodat je de hele dag een sfeer voelt van ontspanning.

3. Inspirerende kleuren

Kleur verhoogt je productiecapaciteit, maak er dus gebruik van! Volgens wetenschappelijk onderzoek stimuleren blauwe kleuren de geest, gele tinten verhogen inspiratie, en groene paletten hebben een ontspannend effect, maar dit kan per persoon verschillen. Identificeer kleuren die op jou een goed stimulerend effect hebben en gebruik ze waar je kunt.

4. Verkwikkende geuren

Het belangrijkste is dat je, als je de hele dag productief wilt blijven, geen zintuigen over het hoofd ziet. Dit betekent dat je ook aandacht moet schenken aan de geuren die te ruiken zijn op je werkplek. Pepermunt is een geur die over het algemeen een verfrissend effect heeft, en een positieve bijdrage levert aan concentratie. Citrus-geuren zijn opbeurend en kunnen ont-stressen. Als je bang bent om een geurkaars aan te doen omdat je hem waarschijnlijk vergeet uit te blazen, dan zijn essentiële oliën een goede, en super veilige, optie om jouw geurspel op peil te brengen.

5. Levendig groen

Mensen kunnen erg last hebben van de afwezigheid van natuur is ons dagelijks leven. Gelukkig kunnen we dat probleem gemakkelijk tegengaan door de werkplaats groen leven in te blazen, en tegelijkertijd de lucht te verfrissen met nieuwe zuurstof. Het plaatsen van een of meerdere planten kan een positieve bijdrage leveren, en je kan je interieur een opfrisbeurt geven met verschillende potten en vazen.

6. Inspirerende Quotes

Als het even tegenzit en je bent je inspiratie mist, valt het niet mee om je beste werk te leveren, maar het draagt er ook aan bij dat je vergeet waarom je überhaupt zo hard wilde werken. Daarom is het verstandig om een paar van je favoriete inspirerende quotes zichtbaar op je werkplek te hebben. Vandaag de dag zijn er ontelbaar veel opties typografische stijlen, prints, en foto’s waar je uit kan kiezen, zodat je het perfecte plaatje, of misschien wel twee, op je werkplek kan hangen of zetten zodat je de hele dag door geïnspireerd blijft.

7. Kies praktische apparaten

Een van de grootste boosdoeners die je ervan weerhoudt om productief te zijn is een rommelig en vol bureau. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je genoeg investeert in een goede kantoorprinter of bedrijfsprinter die niet heel veel ruimte inneemt maar wel van hoge kwaliteit is. Hoe praktischer de apparaten zijn waarmee je vaak werkt, des te productiever je zal zijn.

8. Inspirerend Visiebord

Een kurkbord met dagelijkse to-do’s kan je helpen om productiever te zijn, maar, als je een bord maakt met toekomstige doelen, foto’s en berichten, dan zal je productiviteit pas echt een sprong maken. Probeer je whiteboard eens om te toveren in een visiebord en je zal verstelt staan door de doelen die je binnen een korte periode bereikt terwijl je elke dag je motivatieniveau ziet toenemen.

Laat een reactie achter