De winter wordt vaak geassocieerd met koude, donkere dagen en een sombere atmosfeer, die een negatief effect op je humeur kan hebben. Het is daarom misschien verstandig om, in plaats van je te richten op wat er buiten gebeurt, je te richten op jouw interieur zodat je je dagen kunt opfleuren en je je thuis vrolijk voelt. Je huis verfraaien met bepaalde kleuren, stijlen en meubels kan, als het om je humeur gaat, echt een verschil maken. Dus neem gelijk even een kijkje op Wenz, waar ze een uitgebreid assortiment bieden van meubels tot aan woonaccessoires.

1. Warme tinten

houten interieur

Het toevoegen van een warme tint aan een neutrale omgeving is één van de gemakkelijkste manieren om wat warmte en energie aan een ruimte toe te voegen. Het is dus een uitstekend begin om als je tijdens die wintermaanden een dipje wilt voorkomen, om die muur een vrolijk tintje te geven. Ook kunnen houten tafels een warmere sfeer overbrengen. Voor houten tafels kan je het beste op Tafels99 kijken.

Of dat nu warm roze, licht limoen of iets nog lichters is, ze stelt voor om je te concentreren op slechts een paar opbeurende kleuren en die kleur dan door het hele huis te gebruiken. Het is het beste om niet meer dan drie tinten in één ruimte te gebruiken, anders kan het zijn impact verliezen.

2. Reflecterende objecten

Een goede manier om de sfeer in een kamer te verbeteren, is door spiegels, lampen en metalen voorwerpen neer te zetten of op te hangen. Items die licht weerkaatsen of licht geven verbeteren onmiddellijk je humeur.

Metalen accenten, lampen en spiegels reflecteren waardoor er tegelijkertijd een glimmend licht en een straal van kleur afkomt.

3. Zachte stoffering

zachte bank

Kussens, vloerkleden, spreien en beddengoed zijn ideaal om je huis tijdens de wintermaanden gezellig en warm mee te laten aanvoelen. Niet alleen zien ze er fantastisch uit, maar ze zijn ook betaalbaar en comfortabel. Voeg wat lichte en gewaagde kussens toe aan je bank of koop een nieuwe heldere sprei om dingen in de slaapkamer mee op te vrolijken.

4. Kunst aan de muur

schilderij bij eettafel

Het ophangen van kunst aan de muur is een andere geweldige manier om karakter aan een ruimte toe te voegen en om energie in de ruimte te brengen. Koop wat kunstwerken met lichte kleuren voor aan je muren, maak ze zelf of laat je kinderen wat maken. Dit geeft je als de dagen donkerder worden toch een fijn gevoel als je binnen bent.

5. Gekleurde verlichting

gekleurde verlichting

Als het om het verlichten van je huis gaat, overweeg dan eens om gekleurde verlichting te gebruiken. Naast dat het je ruimte zal verlichten, voegt het ook kleur en pit toe tijdens die saaie dagen.

6. Warme kleuren verf

Als je energie en warmte aan je ruimte wilt toevoegen, maar slechts een beperkt budget hebt, overweeg dat eens om te schilderen om zo meer sfeer aan je interieur toe te voegen en de ruimte op te fleuren. Schilder je huis in een aantal frisse, warme tinten om de ruimte zo volledig te transformeren. Een warme tint, die bij weinig licht niet koud aanvoelt, is perfect. Je kunt voor een opwarmend effect eens millennial roze of licht terracotta proberen.

7. Flower power

Dit seizoen verschijnt er overal in de interieurswereld gewaagd bloemenbehang en bloemen zijn een echte stemmingsverbeteraar. Voeg wat flower power aan je huis toe en zeg dat winterdipje maar gedag!

Je kunt deze look ook bereiken door vazen met bloemen in huis neer te zetten. Dit zorgt direct voor een vrolijk gevoel en brengt, zelfs als het te koud is om naar buiten te gaan, een stukje natuur in huis.

8. Open haard

Denk eens aan een echte open haard. Dit brengt niet alleen onwijs veel sfeer met zich mee tijdens de winter, het geeft ook genoeg warmte om de kachel vervolgens een standje lager te kunnen zetten. Een open haard met echt haardhout brengt toch wel het meeste gezelligheid met zich mee.

Laat een reactie achter