Of je het nu tof vindt om met 16 jaar op een scooter te rijden, minder vermogen wilt dan een motor, een beter benzineverbruik nastreeft, sneller op school of werk wilt zijn, of wat dan ook, er zijn voldoende redenen waarom een scooter de beste keuze is, voordat je uiteindelijk een motor koopt.

1. Begin vroeg

Iedereen die 16 of ouder is, mag een scooter besturen, dit betekent dat je een jaar eerder bent dan autobestuurders.

Om een scooter op de openbare weg te mogen besturen moet je wel een rijbewijs hebben (deze kan je aanvragen 3 maanden voordat je 16 wordt). Als je dit hebt mag je met de scooter de weg op.

2. Niet te veel vermogen

vespa scooter rood

Scooters zijn over het algemeen niet zo snel als motors, en dat is heel erg goed wanneer je net begint. Te veel vermogen kan ervoor zorgen dat je de macht over het stuur verliest.

3. Gemakkelijk te berijden

Het vooruitzicht om een scooter te hebben en ermee op de weg te mogen is wellicht beangstigend als je ngo nooit gereden hebt, vooral nu de wegen steeds voller worden. Echter, door het lichte gewicht is een scooter gemakkelijk te besturen, waardoor je veilig door het verkeer kunt bewegen.

4. Zuinig

Scooters zijn erg zuinig, waardoor je bijna nooit hoeft te tanken en veel geld hoeft in te leveren. Net zoals bij alle voertuigen zal het verbruik afhankelijk zijn van de motorinhoud, en de manier waarop je rijdt. Je hebt tegenwoordig ook elektrische scooters zoals die hieronder.

elektrische scooter bmw

5. Vermijd de file

Wettelijk gezien kan een scooter op veel plekken gebruik maken van de busbaan, zodat je de file kan overslaan. Dit is een goede reden om een scooter te kopen. Bekijk de wetgeving in jouw stad om te zien of dit ook in jouw gemeente geldt.

Door het verkeer bewegen is een groot voordeel, waardoor het handig is om met je scooter naar werk of school te gaan. Sneller, en minder stressvol. Scooters zijn ook klein genoeg om in de kleinste parkeerplekken te passen, en het beste is, parkeren is vaak gratis.

6. Goedkoper

Een scooter leasen is veel goedkoper dan een auto. Dit is natuurlijk afhankelijk van het modeljaar, het merk, het model, de motor, etc. Over het algemeen is een scooter echter goedkoper.

7. Geen gedoe

Hey gemakkelijke gebruik van scooters maakt ze zo aantrekkelijk. Hoewel sommige scooters ontworpen zijn met koppeling en versnellingen, zijn de meeste gewoon: gassen en rijden.

8. Handig

Ze zijn lekker klein waardoor ze gemakkelijk door het verkeer heen kunnen.

Het feit dat een scooter lichtgewicht is maakt ze ook beter voor het wegdek, er wordt minder schade toegebracht aan de wegen, waardoor er minder wegonderhoud nodig is.

Laat een reactie achter