Grandlife is al jaren bekend met Stone Island en daarom weten wij precies waar je op moet letten wanneer je Stone Island kleding koopt.

Als je Stone Island wilt kopen dan weten we allemaal dat je veel geld moet verdienen. Als je van plan bent om Stone Island te kopen via Marktplaats of Ebay, dan moet je heel goed opletten. Marktplaats en Ebay worden namelijk overspoeld met nep merken, waaronder Stone Island. Wij helpen je op weg en geven je tips & tricks om snel de echte van de neppe te onderscheiden, zodat jij aan oplichterij zult ontkomen.


8 handige tips om een neppe Stone Island snel op te merken

1. Alles uit China/Hong Kong met ART-nr. 4615M440 of de nummer hieronder als vervalsingen. Ze zien er vrij echt uit, maar je haalt ze er snel tussenuit, aangezien ze allemaal hetzelfde art-nummer gebruiken. Dit komt ook veel voor bij Parajumpers jassen die nagemaakt zijn.

nep-stone-island-art-nummer

2. Gele streep langs de ritssluiting. Dit komt veel voor bij de Raso Gommato jassen.

nep-stone-island-jas-gele-lijn-rits

3. Alles met een foto van het wasetiket waarbij het Art.nr of land van herkomst ontbreekt of afgespoeld is (tenzij het een heel oud kledingstuk is dat nog geen ART.nr.

nep-stone-island-label

4. T-shirts gemaakt van 100% Polyester of Nylon. Lastig te zien op de foto hieronder, maar check dus de label.

nep-stone-island-tshirt

5. Als iemand een stuk of 50 Jassen op Marktplaats of Ebay verkoopt die allemaal voor rond de €60 verkocht worden, dan kun je er uiteraard vanuit gaan dat het om een fake Stone Island gaat. Check dus altijd wat de verkoper nog meer te bieden heeft.

neppe-stone-island-hoody

6. Stone Island Denims items met ander gekleurde knopen of letters

neppe-stone-island-broek

7. Stone Island Denims items met een Stone Island artikel kaartje of vice versa

swingtag-neppe-stoneisland

8. Check het logo en vooral de achterkant (zie video hieronder)

5 algemene regels

Regel 1 – Als het te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat ook zo!

Iemand die een gloednieuwe Stone Island jas verkoopt voor een leuke prijs komt gewoon niet voor. Dan kun je er al met 100% vanuit gaan dat dit om een fake Stone Island gaat. Al helemaal niet wanneer de verkoper verschillende maten verkoopt. Echte jassen worden verkocht voor minimaal €300, sweaters vanaf €120 en t-shirts vanaf €75. Dit zijn slechts schattingen, zodat je kan verwachten wat je zou moeten betalen voor echte splinternieuwe artikelen. De wat zwaardere artikelen zijn meestal het meeste waard.

Regel 2 – Stel altijd een paar vragen

Een typische vermelding van een fake Stone Island advertentie zou ongeveer zo klinken: “echte Stone Island Jacket voor een geweldig cadeau”, gevolgd door een in de verte genomen vage foto van de jas. Nu denken ze wel dat ze de waarheid kunnen vertellen, maar 95% van de tijd verbergen ze het feit dat het om een imitatie Stone Island artikel gaat. Daarom is het altijd belangrijk om te vragen voor duidelijke foto’s van het kledingstuk zelf, close-ups van de patch, de knopen, het wasetiket en het neketiket. Vraag ook om het ART (artikel) nummer en het land van herkomst. Als ze niet reageren of zeggen dat ze geen informatie kunnen geven hierover, doe het niet en besteed je geld aan iets anders.

Regel 3 – Stone Island en Stone Island Denims

Er zijn heel wat imitatie Stone Island artikelen in omloop als het gaat om branded Stone Island Denims met daarbij ook nog eens een patch op het arm. Dit is nog nooit uitgebracht en dat zal ook niet gebeuren. Stone Island en Stone Island Denims zijn 2 verschillende labels van hetzelfde bedrijf. Net als Volgswagen en Audi die van hetzelfde bedrijf komen maar uiteindelijk 2 verschillende merken zijn!
Daarom worden geen kenmerken van Stone Island kleding gevonden op Stone Island Denims kleding en vice versa. Het denims merk heeft nog nooit iets uitgebracht met een patch op de arm, het heeft ook nooit het witte STONE ISLAND neklabel gehad (deze veranderen van seizoen tot seizoen). Het is altijd een lang dun zwart label geweest met het logo in het midden. Je ziet dit vaker op nep T-shirts die “Stone Island Denims” hebben in combinatie met het witte label dat “STONE ISLAND” schreeuwt of ook wel zegt “ik ben een replica, koop me niet” . Denims hebben een lang en dun kaartje eraan hangen en Stone Island tags zijn van langwerpige en vierkante vorm.

Regel 4 – Art nummers, land van herkomst en het etiket voor wasinstructies

Het ART-nummer is slechts een combinatie van letters en cijfers en kan iedereen dus een mooi nummer verzinnen. Het ART-nummer is meer dan dat. Het vertelt uit welk jaar en seizoen het kledingstuk komt. Het geeft de juiste merk aan, dat wil zeggen Stone Island, CP Company, SI Denims, enz. Het laat zien om welk type artikel het gaat, of terwijl een jas, shirt, sweater etc. Het geeft ook de stijl en productieproces aan. Oudere items hebben slechts beperkte informatie en laten het seizoen/jaar of merk niet zien. De eerste twee cijfers van het art-nummer verwijzen naar het seizoen/jaar zoals bijvoorbeeld de  S/S van spring en summer.

De volgende twee cijfers gaan om het volgende:

13 – CP onder 16 jaar
14 – S.I. Denims
15 – Stone Island
16 – Stone Island Junior
18 – CP bedrijf
20 – CP Donna

Het volgende cijfer gaat om het type kledingstuk:

0 – Leer
1 – Shirts
2 – T-shirts
3 – Broeken
4 – Schouderstukken
5 – Gebreide kleding
6 – Sweatshirts
7 – lange jassen
8 – Kostuum
9 – Tassen / Hoeden / Accessoires
A – Jacket / Blazer
B – Zwembroekjes
G – Waistcoat
L – Bermuda Shorts
M – Jacket
S – Schoenen

De laatste 3 cijfers

De laatste 3 cijfers hebben betrekking op de productie van kledingstukken en de verfprocessen. Dus gebruik deze handleiding als u naar een gloednieuwe Stone Island Jas kijkt met een art-nummer van 39184231 waarbij dus de A ontbreekt. Controleer dus altijd of het ART-nummer op het wasetiket hetzelfde is als op artikel kaartje, als dit niet het geval is gaat het om een neppe!

Laat een reactie achter