Wanneer je voor een skireis helemaal naar Canada reist (ervan uitgaande dat je daar niet woont), is het niet zo maar een tripje. Voor de meeste mensen is een reis naar Canada een lange reis en moeten ze moeite doen om er te komen. Als je dan eenmaal aankomt, wil je zeker weten dat je het maximale plezier uit de ervaring kunt halen. Om daar zeker van te zijn kun je deze handige tips gebruiken om zo optimaal te kunnen genieten van een skivakantie in Canada.

1. Neem je eigen uitrusting mee

Hoewel het verleidelijk kan zijn om door je eigen spullen niet mee te nemen in het vliegtuig geld te besparen op de vliegtarieven, zou het een grote vergissing zijn om je uitrusting thuis te laten. Je gaat op de skitocht van je leven, dus je wilt al het mogelijke doen om ervoor te zorgen dat je dan ook op je best kunt skiën. Dit betekent dat je je eigen uitrusting echt nodig hebt. Gehuurde spullen zullen nooit zo comfortabel aanvoelen als je eigen uitrusting en het zal je zeker niet toestaan om ook op je best te skiën. Betaal dat beetje extra om je eigen ski-uitrusting mee te kunnen nemen in het vliegtuig, want het is echt de moeite waard.

vrouw snowboarder

credit: MikeSeehagel

2. Ontdek de indrukwekkende stad Edmonton

Edmonton staat ook wel bekend als dé festivalstad van Canada waar de evenementenkalender het hele jaar goed gevuld is. Bij KLM is het mogelijk om direct van Amsterdam naar Edmonton te vliegen, waardoor je de stad binnen 8,5 uur kunt bereiken en is daarmee het ideale startpunt voor een ontdekkingstocht door de provincie Alberta. Er is zelfs een mogelijkheid om gratis eigen skispullen mee te nemen!

Begin je reis met een paar dagen rondkijken, geniet van de culinaire hoogtepunten en een bezoek aan de riviervallei. Een middagje winkelen in de West Edmonton Mall kan je ook absoluut niet missen. Zet daarna koers richting het Elk Island National Park om bizons en ander wildlife te spotten voordat je de majestueuze Rocky Mountains verkent. In het hele seizoen is er voor iedereen wel iets te beleven!

edmonton canada

3. Ga met een groep

Als het al mogelijk is, probeer dan een groep vrienden of familie mee te nemen naar Canada. In staat zijn om de ervaring met anderen te delen, zal het veel aangenamer maken. Als je met een groep gaat, kun je ook in de meeste gevallen een beter tarief ontvangen zoals bijvoorbeeld deze SneeuwzekerDeal van Buro Scanbrit. In de deal komt alles bij kijken, van transport richting de bergen, tot bijkomen in de jacuzzi van het hotel ‘The Crimson’. Bij de deal is aan luxe geen gebrek!

Jasper is daarnaast echt een bestemming voor foodies bij uitstek en hoe beter dan om de lokale, enigszins eclectische gastronomie te ervaren dan met een food tour. Tijdens de tour van Sneeuwzekerdeals bezoek je verschillende restaurants en kan je genieten van lokale gerechten.

groep wintersport

4. Verken de heuvels in Jasper

Wanneer kunnen we nu anders over magisch bevroren meren glijden, nieuwe vrienden van sneeuw bouwen en bergen afdalen? En ook al is het de koudste tijd van het jaar, het is de enige keer dat je je echt warm en gezellig voelt wanner je met warme chocolademelk bij een vuurkorf staat.

Of het nu gaat om een speciaal festival of een van de vele unieke lokale evenementen die in Canada worden gehouden, er is in Jasper altijd wel iets te beleven om je avontuur in de echte Rockies compleet te maken.

Kom naar waar de winter op zijn best is: in Jasper, Canada. Ontdek zowel op de bergen als in het dal je eigen Jasper winterervaring bij Jasper.travel.winter.

hondenslee in de bergen

5. Ga naar Marmot Basin

Marmot Basin is het meest noordelijke skigebied van de Rocky Mountains met de hoogste bergen in Canada. Je hoeft je geen zorgen te maken over de geweldige sneeuw: er ligt van november tot mei altijd meer dan 400cm natuurlijke sneeuw, dat wordt aangevuld met een modern sneeuwsysteem.

Van beginner tot expert, er is voor iedereen een breed scala aan opwindende runs over vier berggezichten te vinden. Met een terrein van 1720 hectare en zeven moderne liften, kun je meer tijd besteden aan het vliegen over de heuvels dan aan het wachten in lange rijen.

Wanneer je in Marmot Basin bent ben je aan alle kanten omringd door beschermde wildernis. Je wordt getrakteerd op uitzichten op de met sneeuw bedekte bomen, de eindeloze lucht en de bergen en natuurlijk mag je het Jasper National Park ook niet missen.

marmot basin chalets

credit: Mike Seehagel

6. Geniet van het Canadese eten

De Canadese keuken is een verzamelnaam voor de culinaire tradities van emigranten uit de hele wereld, die naar Canada kwamen en hier hun gewoontes brachten. Populaire gerechten zijn van natuurlijke vleesproducten – steaks, steaks, rosbief, enz. Canada staat ook bekend om zijn knapperige McIntosh appels en natuurlijk de “maple syrup”, afkomstig van de Canadese Esdoorn, waarvan het blad als Canada’s nationale symbool op de bekende roodwitte vlag staat. Probeer ook eens de Molson Canadian en Labatt Blue, dat zijn namelijk 2 bekende bieren die veel in Canada gedronken worden. Een populaire en luxe dessert heet de ‘Nanaimo Bar’. Het bestaat uit een combinatie van chocolade ganache met vanille custard, poedersuiker, geplette koekjes en walnoten.

7. Ski zonder angst

Je kunt hier meer dan waar ook risico’s nemen. De verbazingwekkend dikke laag sneeuw maakt vallen in de Rockies een veel minder risicovolle ervaring dat het ergens anders in bijvoorbeeld Europa zou zijn. Profiteer hiervan door jezelf steiler en sneller dan ooit tevoren te laten skiën.

ski springen

8. Ontdek de Abraham ‘bubble’

Deze diepgevroren bubbels onder Alberta’s Lake Abraham lijken misschien juwelen, maar je zou beter afstand kunnen nemen wanneer ze knallen: de bubbels bestaat namelijk uit bevroren methaan, een licht ontvlambaar gas. Meestal is methaan dat uit het wateroppervlak ontsnapt relatief onschadelijk – maar als je toevallig een lucifer afsteekt op het moment dat een van deze bellen explodeert, kijk dan uit! Als je geen gevaar wilt lopen, vlieg dan met een helikopter over de rivier voor een waanzinnig uitzicht over de bubbels!

Laat een reactie achter