Veel mensen kiezen tegenwoordig voor kunstgras, als oplossing voor hun grasveld. De kosten vallen vaak in het niet wanneer vergeleken met de talloze uren, en het geld dat benodigd is om een natuurlijk grasveld mooi te houden. Het kan jouw lifestyle veranderen, en een impact op het milieu hebben, vanwege een reductie van het waterverbruik, alsmede de chemicaliën die gebruikt worden voor een natuurlijk gazon. Lees onze tips hieronder waarom je hebt beste kunstgras kunt kopen voor in je tuin.

1. Er hoeft geen water op

Een natuurlijk gazon moet regelmatig gesproeid worden, in de ochtend, en in de avond, maar kunstgras heeft nooit water nodig. De enige keer wanneer je water nodig hebt is als je het schoonmaakt, en dat is niet vaak. Als je het schoonmaakt spuit je het vuil simpelweg uit het gras. Hierdoor zal je een aanzienlijk verschil in de waterrekening zien.

2. Veilig voor kinderen

Afbeeldingsresultaat voor artificial grass garden

Omdat kunstgras geen kunstmest of pesticiden nodig heeft, alsmede vele andere chemicaliën, waardoor het veilig is voor kinderen, om op te spelen. Veel steden gebruiken kunstgras in openbare ruimte om deze exacte reden.

3. Je hoeft niet te maaien

Er zijn ontzettend veel mensen die een hekel hebben aan gras maaien, maar het is een onvermijdelijke taak als je natuurgras hebt liggen. Met kunstgras hoef je nooit maaien. Plastic gras zal niet groeien, dus spendeer je jouw kostbare tijd eerder door van het gras te genieten, met vrienden, familie en de hond.

4. Laag onderhoud

Hoewel je nooit zal hoeven maaien, moet je het kunstgras wel goed onderhouden. Dit valt heel erg mee. Je kan bladeren en ander organisch materiaal met een bladblazer verwijderen, en met een bezem de plekken schoonvegen waar veel gelopen wordt. Het enige wat opgeruimd moet worden is poep van de huisdieren, en als je geen hond hebt dan is zelfs dat niet aan de orde.

5. Honden vinden het heerlijk

Honden houden ervan om op het gras te spelen, maar soms worden ze een beetje te enthousiast en eten ze het gras op. Honden houden echter niet van kunstgras. Als ze hun behoefte doen dan blijft dit simpelweg liggen, en kan het worden opgeruimd met wat water en een klein beetje zeep. Een voordeel voor mensen die een hond hebben is dat de hond geen gaten kan graven, en geen modder mee het huis in neemt.

6. Het ziet er altijd prachtig uit

Afbeeldingsresultaat voor artificial grass garden

Kunstgras kan alle weersomstandigheden aan, heet of koud. Het zal groen blijven en op een echt gazon lijken. Zelfs de plekken van het gras waar veel over gelopen wordt zullen met weinig moeten er nieuw uit blijven zien.

7. Geen kunstmest of pesticiden

In tegenstelling tot echt gras, blijft kunstgras er altijd goed uitzien zonder dat hiervoor chemicaliën gebruikt hoeven te worden. En omdat het materiaal niet eetbaar is voor insecten, hoeven er hier ook geen problemen te worden verwacht. Het niet gebruiken van pesticiden is goed voor het milieu, en het bespaart een hoop geld.

8. Duurzaam

Zodra je kunstgras geïnstalleerd is hoef je niet meer te denken aan oneindig onderhoud. Het zal jarenlang goed blijven. Het materiaal dat gebruikt wordt is bestand tegen veelvuldig gebruik, verschillende klimaten, en weersveranderingen. Het zal geen kleur verliezen door zonnestralen want de vezels zijn hiertegen behandeld.

Laat een reactie achter