De wereld houdt van afhaalmaaltijden. Het gemak van het bestellen van voedsel dat bij een persoon thuis moet worden afgeleverd is bijzonder verleidelijk. In plaats van een maaltijd te moeten koken na een vermoeiende dag op het werk, kan iemand zijn mobiele telefoon pakken, zijn favoriete maaltijd van een afhaalrestaurant kiezen, en het binnen een half uur bezorgd krijgen.

Hoewel het altijd al een populaire manier van leven is geweest, is de populariteit van afhaalmaaltijden alleen maar toegenomen sinds de huidige pandemie. Het heeft er niet alleen toe geleid dat mensen in hun huis blijven, maar het heeft ook restaurants gedwongen om zich aan te passen aan de huidige lockdown-beperkingen en de manier waarop ze werken te veranderen. Dit heeft natuurlijk geleid tot een toename van de maaltijdbezorgingen.

Deze periode bleek ook een ideaal moment om afhaaltrends te volgen. Dankzij het onderzoek dat Betway Online Casino heeft uitgevoerd, is gebleken welke afhaalmogelijkheden op dit moment het meest populair zijn over de hele wereld.

Wat is de favoriete afhaalmaaltijd van Nederland?

chinees-eten

Dit artikel gaat eerst over de favoriete afhaalmogelijkheid van Nederland tijdens de pandemie. Dus, wat is het? Nou, op basis van het onderzoek dat werd samengesteld in een rapport over de populairste wereldwijde afhaalmaaltijden, waarbij gebruik werd gemaakt van Google-zoekgegevens tussen maart en mei, bestelde Nederland het meeste Chinees eten.

Nederland was ook niet de enige in zijn liefde voor de Chinese keuken. Op basis van statistieken per hoofd van de bevolking zocht het Verenigd Koninkrijk meer dan welk ander land ook op Chinees voedsel. Het prijkt ook fier boven negen andere landen, waaronder de Verenigde Staten, China en Canada.

Wat is ’s werelds favoriete afhaalmaaltijd?

Hoewel het voor een aantal landen misschien bovenaan de lijst staat, neemt Chinees eten toch een duidelijke tweede plek in op de lijst van ’s werelds populairste afhaalmaaltijden. Die titel hoort namelijk toe aan pizza.

Dat is verre van verrassend. Wat misschien wel verrassend is, is hoe dominant de pizza is in de strijd van de afhaalmaaltijden. 81 landen beschikten over zoekopdrachtgegevens. Van die 81 gaven er maar liefst 55 een voorkeur aan pizza’s.

Buurlanden België en Duitsland behoorden hier ook toe. Pizza was duidelijk populair op het hele continent, vooral in Oost-Europa. Wit-Rusland, Oekraïne en Rusland behoorden tot de landen die per hoofd van de bevolking de meeste zoekopdrachten naar pizzabezorging en gerelateerde termen deden.

Welk land is verantwoordelijk voor de meeste afhaalbestellingen?

pizza-punten-cola

Als je denkt dat de Verenigde Staten verantwoordelijk zijn voor de meeste afhaalbestellingen, dan heb je helemaal gelijk. De VS waren maar liefst goed voor 10,5 miljoen van het totaal van 26,6 miljoen afhaalgerelateerde zoekopdrachten die Betway heeft gevolgd. Dat is bijna 40% in totaal.

Als je echter uitgaat van de statistieken per hoofd van de bevolking, belandt de VS op de tweede plaats. Tijdens de door Betway gemeten periode van drie maanden was het eigenlijk België dat verantwoordelijk was voor de meeste afhaalbestellingen. Voor elke tien Belgen was er een verantwoordelijk voor een zoekopdracht. Dit betekent dat de VS, met één zoekopdracht per 31 inwoners, een duidelijke tweede was.

De top vijf werd afgerond met Australië, het Verenigd Koninkrijk en Canada, met respectievelijk één zoekopdracht per 40, 44 en 50 inwoners.

Laat een reactie achter