Alfred Schreuder is een voormalig voetballer. Hij speelde onder meer voor Feyenoord, NAC en RKC. Na zijn voetbalcarrière op het veld is hij aan de slag gegaan als hoofdtrainer bij diverse clubs, waaronder 1899 Hoffenheim, Ai Ain, FC Twente, Club Brugge en Ajax. Tot voor kort was Alfred Schreuder actief bij Ajax, waar hij Erik ten Hag opvolgde. We zien Alfred dus voornamelijk op en langs de voetbalvelden, net als zijn bekende broer Dick Schreuder, waardoor het makkelijk is om te vergeten dat hij ook nog een privéleven heeft. Wie is bijvoorbeeld de vrouw van Alfred Schreuder? Wij vertellen je er meer over.

Esther Schreuder is de ex vrouw van Alfred Schreuder

Esther Schreuder is de vrouw van Alfred Schreuder. Eigenlijk moeten we zeggen wás de vrouw van Alfred Schreuder, want zij zijn na een lang huwelijk uit elkaar gegaan. Alfred en Esther waren echte jeugdliefjes, want Alfred was pas 18 jaar toen hij Esther leerde kennen in het dorp waarin zij allebei woonden, Barneveld. Ze hebben ruim 30 jaar bij elkaar doorgebracht en tot de breuk woonden zij samen in het dorp waarin zij ook zijn opgegroeid.

Hoe ziet het gezin van Alfred Schreuder eruit?

Alfred Schreuder en Esther zijn lang samen geweest en hebben dan ook een huwelijk achter de rug dat eigenlijk altijd heel sterk is geweest. Samen kregen zij vier kinderen, namelijk drie dochters en één zoon. Wanneer je veel voetbal kijkt, dan kun je je misschien herinneren dat er jaren geleden massaal knuffeldiertjes op het voetbalveld werden gegooid bij RKS Waalwijk, waar Alfred Schreuder op dat moment voetbalde. De supporters van de club wilde Alfred een hart onder de riem steken, omdat bij zijn dochtertje Anouk een hersentumor werd geconstateerd. Dit was in 2004. Alfred heeft in meerdere interviews aangegeven de beelden van het met knuffels bezaaide voetbalveld nog vaak terug te kijken.

De dochter van Alfred Schreuder overleed in 2006

Twee jaar na het vaststellen van de hersentumor kwam dochtertje Anouk te overlijden. Dit heeft het gezin van Alfred vanzelfsprekend veel verdriet gedaan. Meer dan eens benoemt Alfred dat hij zich maar weinig kan herinneren van die tijd, omdat hij in een roes geleefd heeft. Esther was een grote steun voor hem en Alfred heeft eerder gezegd dat hij trots was op hoe zij het samen deden. Ze vormden een echt team dat op elkaar kon bouwen en hij geloofde er echt in dat zijn ‘team’ het verlies zou overleven.

Esther verliet Alfred Schreuder

Alfred Schreuder ging in 2023 na een lang huwelijk ineens weer als vrijgezelle man door het leven. Zijn jeugdliefde, Esther, waarmee hij zijn gezin opbouwde én het verlies van dochter Anouk verwerkte, wilde niet langer met hem samen zijn. Na meer dan 30 jaar samen werd er door Esther een echtscheiding aangevraagd. Dit was ongeveer in dezelfde periode als waarin Alfred door Ajax werd ontslagen. De club heeft hem wel een paar miljoen euro mee gegeven, dus hij heeft een ‘warm afscheid’ van de club gehad.

Het inkomen van Alfred Schreuder

Zoals aangegeven kreeg Alfred bij zijn ontslag van Ajax een bedrag van een paar miljoen euro mee, wat al aangeeft dat hij een mooi vermogen heeft. Natuurlijk heeft hij ook vermogen opgebouwd als voetballer en als trainer bij meerdere clubs. Zijn eerste baan als hoofdtrainer leverde hem een bedrag van 800.000 euro per jaar op, maar verder is er niet veel bekend over het inkomen van Alfred Schreuder. Binnen zijn laatste baan volgde bij Erik ten Hag op, die een bedrag van een miljoen euro per jaar kreeg binnen diezelfde functie. Dit zou dus een goede leidraad kunnen zijn van het laatste inkomen van Alfred Schreuder. In 2023 was Schreuder coach bij Al-Nasr in de Verenigde Arabische Emiraten.

Laat een reactie achter