Hinckley Yachts maakt al zo’n 90 jaar de mooiste jachten en staat bekend om zijn innovatie in de bootindustrie. In de jaren 90 lanceerde het bedrijf zijn eerste Picnic Boat, genaamd Dasher, die over de hele wereld enorm populair werd. Hinckley heeft de techniek van de Dasher voortgezet om vervolgens ’s werelds eerste elektrische luxe jacht te introduceren. De nieuwe Dasher is een volledig elektrische boot, is 8,5 meter lang en heeft een dubbele 80 pk elektrische binnenboord motor. De elektrische jacht bevat een lithium batterij van BMW, waarmee de boot maar liefst 60 km kan varen met een snelheid van 40 km per uur.

Twee jaar geleden hebben we een aantal ingenieurs en ontwerpers uitgenodigd, waaronder Amerikaans Cup-goeroes, softwareprofessionals en jachtontwerpers om de toekomst van het jacht te bespreken, vertelde Scott Bryant, hoofd van de productontwikkeling van Hinckley. Ze kwamen tot de conclusie dat de boot van de toekomst de jachtervaring moet ondersteunen om met familie en vrienden te zijn. Dat betekende dat er een boot werd gemaakt die stil en simpel is met een ruit in het midden, zodat de kapitein deel uitmaakt van de groep.

De elektrische luxe jacht is ontworpen door Michael Peters waarbij de focus ligt op superieure prestaties. De Dasher weegt namelijk slechts 6.500 pond, waardoor het de lichtste boot ooit gebouw is door Hinckley. De luxe bootbouwer gebruikte ook een 3-D-printer om de meest complexe onderdelen te bouwen en gewicht te verminderen. Het elektrische jacht werd geïntroduceerd op de 47e Newport International Boat Show en zal ook in november op een internationale evenement van Fort Lauderdale tentoongesteld worden.

Laat een reactie achter