Als je een relatie hebt, heb je vast en zeker regelmatig seks met jouw partner. Ondanks dat jullie het regelmatig met elkaar doen, vind je het mogelijk toch allemaal wat saai. Gelukkig heb je verschillende manieren om een vrijpartij leuker te maken. Zo kun je bijvoorbeeld seksspeeltjes gebruiken. Een andere optie is BDSM. Niet iedereen is hier bekend mee. Geldt dit ook voor jou? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst vertellen wij jou alles over BDSM.

Wat is BDSM?

Voordat we dieper in kunnen gaan op BDSM, is het handig om te weten wat dit eigenlijk voor een term is. BDSM is de afkorting voor Bondage & Discipline, Dominantie & Submissie en Sadisme en Masochisme. Dit is een hele mond vol. Het merendeel hiervan zegt jou mogelijk niets, maar je hebt vast weleens gehoord van Sadisme en Masochisme. Al ken je dit waarschijnlijk beter onder de afkorting SM. BDSM is alleen breder dan SM. Doordat deze term zo breed is, scharen we er ook veel verschillende seksuele handelingen en soorten rollenspellen onder.

Om het allemaal wat inzichtelijker te maken, schetsen we een aantal voorbeelden van BDSM. Deze term wordt onder meer gebruikt voor het vastbinden van iemand aan het bed alvorens je er seks mee hebt. Dit kan met behulp van handboeien, maar ook met touw. Je kunt uiteraard ook zelf vastgebonden worden. Ook het op een fysieke en/of mentale manier vernederen van je partner valt onder BDSM, evenals bevelen, belonen en straffen. Gepijnigd worden of iemand pijnigen rekenen we ook tot BDSM. Dit kan bijvoorbeeld met tepelklemmen of met behulp van een zweep.

Hoe begin je met BDSM?

Sommige mensen hebben veel ervaring met BDSM, maar dit geldt lang niet voor iedereen. Mogelijk ben je onlangs pas voor het eerst in aanraking gekomen met deze term. Je kunt in dat geval besluiten om jouw partner aan het bed vast te maken bij de eerstvolgende keer dat jullie seks hebben. Toch is dit niet de beste aanpak als je BDSM optimaal wilt ervaren.

Als beginner doe je er goed aan je eerst wat verder in de materie te verdiepen. Lees er bijvoorbeeld eens een boek over of struin het internet af om informatie over BDSM te vinden. Heb je er inmiddels het nodige over gelezen? Dan is het een kwestie van uitproberen. Je merkt snel genoeg wat jij en jouw partner wel en niet prettig vinden.

Benodigdheden voor BDSM

yellow banana on white surface

Doordat er een breed scala aan seksuele handelingen en soorten rollenspellen onder BDSM valt, kun je er talloze hulpmiddelen bij gebruiken. Weet je nog niet of BDSM iets voor jou en je partner is? Dan is het zonde om direct allerlei seksspeeltjes voor BDSM te kopen. Gelukkig hoeft dit niet. Begin bijvoorbeeld eens met een blinddoek. Hier hoef je niets voor te kopen, want je hebt ongetwijfeld nog wel ergens een lapje stof liggen die als blinddoek kan fungeren. Bind jouw partner daarnaast ook eens vast aan het bed. Hier kun je handboeien voor gebruiken, maar ook touw.

Heb je BDSM inmiddels een aantal keer uitgeprobeerd en bevalt het je (nog steeds) goed? Dan kun je langzaam maar zeker een stapje verder gaan. Koop bijvoorbeeld eens één of meerdere seksspeeltjes die je hierbij kunt gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een zweep of een ball gag. Weet je niet goed wat je wel en niet nodig hebt? Geen probleem, want je kunt ook een BDSM set kopen. Hierin zitten alle benodigdheden om te beginnen met BDSM.

Laat een reactie achter