Het gaat om de ervaring. Dat is wat tegenwoordig telt. Als je een beetje bewust leeft koop je dan ook liever een mooie vakantie dan die nieuwe gucci loafers. Maar wat als je toch echt een nieuw paar schoenen nodig hebt? Dan ga je voor een sneaker met een verhaal en een model waarvan je zeker weet dat ie nog lang mee gaat. Neem bijvoorbeeld de Nike Air Max 95; de schoen waarmee je nog heel wat mooie ervaringen zal beleven.

just-did-it-nike

Gezien de naam zal het geen verrassing zijn dat de Air Max 95 uit het jaar 1995 komt. Al bijna 25 jaar geleden tuurde de ontwerper uit zijn raam en werd geïnspireerd door de rivier die langs zijn huis kronkelde. Hij observeerde het natuurschoon en maakte de eerste schets. Ook gaan er verhalen rond dat hij na een bezoekje aan de Grand Canyon was verwonderd over de verschillende lagen van aarde die zich gedurende de afgelopen miljoenen jaren over elkaar heen vormden. Ongeacht welke versie waar is, de AM 95 heeft ongetwijfeld een verhaal. Dat is precies wat de schoen uniek maakt.

product foto

De AM95 is een sneaker uit de Air Max lijn. Dat betekent dat de hak is voorzien van een air unit in de zool. Het wandelen op lucht voegde een nieuwe dimensie toe aan schoenen en dat legde de lat een stuk hoger. Zo vernieuwend als deze techniek was, zo verbaasd waren de mensen toen het nieuwe model uit kwam. Het design was namelijk niet wat sneakerliefhebbers gewend waren van het merk. Het was misschien even wennen, maar al snel werd de schoonheid ervan in gezien. Vandaag de dag worden ze nog steeds overal op straat gespot.

product foto

De Air Max 95 heeft dus niet alleen de looks, maar ook de geavanceerde toegepaste technieken op de zool van de schoen zijn het waard om bij stil te staan. Zoals eerder vermeld is er lucht verwerkt in de zool van de schoen. Alhoewel de sneaker niet de eerste was in zijn lijn, was het wel het eerste model waarbij ook lucht in de voorkant van de zool was verwerkt. Dat realiseert het optimale comfort en support tijdens het lopen.

Het retro maar toch strak en creatieve model is een eye catcher. Dat betekent dat het niet uitmaakt waarbij je Nike 95 combineert, je zult hoe dan ook je outfit afmaken met een unieke toch stylische draai. Wie weet vragen mensen naar hoe je aan het model komt. Dan heb je in ieder geval een mooi verhaal om te vertellen.

Laat een reactie achter