Labiaplastiek is een procedure waarbij de schaamlippen worden bijgesneden om hun uiterlijk te egaliseren. De schaamlippen zijn de binnenste en buitenste vrouwelijke genitale lippen. Ze worden ook wel de vulva genoemd, het grotere gebied dat ook je clitoris omvat. Het wordt ook wel schaamlipcorrectie genoemd. Het kan worden gedaan om cosmetische redenen of vanwege gezondheidsproblemen zoals pijn tijdens het fietsen. Het kan ook te wijten zijn aan het ervaren van ongemak tijdens lichamelijke activiteiten.

Asymmetrische en fysieke activiteiten

Je bent niet de enige als je het gevoel hebt dat je schaamlippen langer zijn dan gebruikelijk. Ongeveer 10% van de vrouwen heeft schaamlippen die asymmetrisch zijn, waarbij de ene korter of kleiner is dan de andere. Er kan een aanzienlijke variatie zijn in de grootte en vorm van de schaamlippen van een vrouw. Het is belangrijk om te beseffen dat niemand daar beneden hetzelfde is. Het is volkomen normaal dat je schaamlippen er anders uitzien dan bij andere vrouwen. Sommige vrouwen denken misschien dat het hebben van lange of grote schaamlippen gênant is, maar het is niet ongebruikelijk dat ze onder de vaginale opening hangen of voorbij de schaamhaargrens uitsteken. Overtollige huid kan sommige vrouwen hinderen tijdens fysieke activiteiten, omdat ze het irritant vinden als hun voeten hun buitenste lippen blijven raken (kleine schaamlippen). Er zijn oplossingen beschikbaar om deze problemen op te lossen. Verbeter je vaginale gezondheid en bezoek SAM Kliniek!

vrouw-oog-bladeren

Labiaplastiek kan een manier zijn om je gezondheid en je uiterlijk te verbeteren

Esthetische zorgen kunnen zijn: je bezwaard voelen in intieme relaties of tijdens het sporten. Artsen raden een gedetailleerde anamnese en lichamelijk onderzoek aan voordat chirurgische opties worden besproken. De procedure zelf duurt meestal minder dan een uur onder plaatselijke verdoving met orale sedatie. Het wordt meestal uitgevoerd in de kantooromgeving. Littekens zullen heel fijn zijn en na verloop van tijd vervagen. Toch raden de professionals aan om 3 maanden te wachten voordat patiënten postoperatief rigoureuze fysieke activiteiten gaan uitoefenen. Het zal helpen bij het op de juiste manier genezen van de weefsels. De meeste patiënten kunnen na 2 dagen weer aan het werk.

Laat een reactie achter