Geven jullie elkaar dit najaar het jawoord? Dan ben je hoogstwaarschijnlijk op zoek naar een outfit die hier goed bij past. Voor de koudere maanden zijnvanzelfsprekend andere trouwpakken geschikt dan tijdense de warme zomermaanden. Daarom lichten we in deze blog verschillende stoffen uit die perfect zijn voor een winters trouwpak.

Kies de juiste kleur

Groen-trouwpak-bruidegom

Over het algemeen geldt hoe donkerder de dagen, hoe donkerder de stof die je kiest. Daarom wordt er vaak gekozen voor donkerblauw, navy of donkergroen. Tegenwoordig is ook bruin een populaire kleur. Tegen de algemene stijlregels in, zien we steeds vaker lichtere kleuren de revue passeren in de winter. Je kunt dus ook kiezen voor een mooie beige of lichtgrijze tint. Laat je hierover wel altijd adviseren door een tailor, zeker lichte kleuren kunnen je in de winter extra bleek doen lijken. Dit wil je natuurlijk voorkomen.

Flannel

Flannel is een welbekende winterstof die vaak gekozen wordt voor een winters trouwpak. De stof is net wat dikker en een beetje opgeruwd hierdoor ontstaat er een extra winterse uitstraling. Daarnaast houdt deze stof je extra warm zonder dat deze te dik is. Je kunt dus prima voor een driedelig flannel pak kiezen wanneer dit jouw voorkeur heeft.

Een wollen trouwpak

Met wol kun je ontzettend veel kanten op. Doordat er onwijs veel verschillende wolsoorten zijn, is er voor ieder wat wils. Zo heb je prachtige wollen zomerstoffen, maar ook hele dikke wollen winterstoffen. Het is vooral belangrijk te kijken naar de dichtheid van de stof. In de winter geniet een wollen stof met een hoge dichtheid de voorkeur, ook voor je trouwpak. Het mooie van wol is dat je er een goed een blend van kan worden gemaakt met andere materialen zoals linnen en zijde. In de winter is een combinatie van wol en zijde geliefd. Hierdoor krijgt de stof iets meer glans, waardoor er een feestelijke uitstraling ontstaat.

Details bij winterse trouwpakken

licht-grijs-groen-trouwpak

Ook de afwerking van een winters trouwpak is net iets anders dan wanneer je voor een zomers trouwpak kiest. Waar je bij een zomers trouwpak de pantalon vaak net iets korter laat maken, zodat er een gedeelte van de enkel zichtbaar is. Kies je bij een winters trouwpak juist voor een pantalon die precies op de schoen valt. In de wintermaanden kun je ook heel goed voor een extra vest kiezen; een driedelig trouwpak. Hierdoor krijgt je trouwpak meer allure, het zorgt voor extra warmte en je geeft je pak iets meer diepte.

Vergeet ook zeker niet om na te denken over een bijpassende buitenjas bij je trouwpak. Zo ben je altijd volledig in stijl, of je nu binnen of buiten staat.

Laat een reactie achter