Met één druk op de knop een alarm versturen? Wil jij altijd en overal verzekerd zijn van hulp? Dat kan eenvoudig via een alarm app op je smartphone. Op deze manier kun je altijd alarm slaan tijdens een noodsituatie. De app maakt direct een verbinding met de juiste hulpverlening. Dat kunnen mensen dichtbij zijn, de politie of een landelijk netwerk van surveillancebedrijven.

Heb je liever een aparte, fysieke alarmknop in plaats van een app? Dat kan natuurlijk ook. Iedere situatie vraagt immers om een andere oplossing. Wat kun je het beste doen bij agressie of geweld? En wat moet je doen als je zelf niet meer in staat bent om te alarmeren? Je leest het in dit artikel.

Alarmeren bij agressie en geweld

bellende-man-telefoon

Wanneer je te maken hebt met geweld dan is het lastig om met je telefoon alarm te slaan. In deze situaties kun je beter een alarmknop gebruiken. Een Bluetooth alarmknop kan eenvoudig worden gekoppeld aan de alarm app. Je hoeft je telefoon dan niet te pakken of te ontgrendelen. Met één druk op de knop kun je een alarm verzenden. Maar ook met een eenvoudige alarmknop ben je overal veilig. Je hoeft alleen maar de knop in te drukken en de juiste hulp wordt opgeroepen.

Automatisch alarmeren bij bewusteloosheid

Het kan ook voorkomen dat je zelf niet meer in staat bent om te alarmeren. Ook hiervoor is een oplossing: de man-down functie. De alarm app detecteert de beweging die je maakt. Beweeg je onvoldoende? Dan slaat de app automatisch zelf alarm. Je weet dus zeker dat jij geholpen wordt als er iets gebeurt.

Je kunt de app inzetten bij verschillende situaties. Personen die deze app gebruiken zijn bijvoorbeeld mensen die alleen werken, GGZ-medewerkers, deurwaarders of servicemonteurs. Maar ook steeds meer particulieren vinden het fijn om de alarm app te gebruiken.

Snel hulp met de alarm app

Je voelt je pas veilig wanneer je zeker weet dat hulp snel ter plekke is. Met de alarm app kun je mensen in de buurt direct oproepen. Zij schakelen vervolgens hulp in van de huisarts, ambulance of politie. Ook schakelt de app snel en efficiënt de hulp in van BHV’ers of sleutelhouders. Sleutelhouders zijn mensen die toegang hebben tot één of meerdere panden of locaties. Wanneer er sprake is van geweld, schakelt de alarmcentrale de oproep direct door naar de politie.

Wil jij je altijd en overal veilig voelen? Wil je verzekerd zijn van snelle hulp op de juiste locatie? Met de alarm app hoef jij je geen zorgen meer te maken over jouw veiligheid.

Laat een reactie achter