Aluminium is veruit het materiaal voor het installeren van nieuwe ramen. Het geeft betrouwbare vakmensen de mogelijkheid om functies en voordelen te bieden die moderne huiseigenaren verwachten. Hier is onze top 10 voordelen van aluminium ramen.

1. Eigentijdse stijl

Wat altijd gegarandeerd is wanneer je kiest voor het installeren van aluminium ramen, is de onmiskenbaar aantrekkelijke esthetiek die ze oproepen. Mogelijk gemaakt door strakke lijnen en minimalistische frames. Dergelijke kenmerken maken aluminium ramen een perfecte keuze voor eigentijdse panden en hoogbouw, hoewel hun slanke stijl ook kan worden afgestemd op woningen uit die tijd.

2. Duurzame afwerking met poedercoating

worm's eyeview photo of white concrete 3-storey building

Vergeleken met de typische folies die nodig zijn om PVC-raamkozijnen te kleuren, is het verwarmingsproces van poedercoating veel effectiever en betrouwbaarder.

3. Van nature sterk maar licht

Aluminium heeft van nature een zeer hoge sterkte-gewicht verhouding. Dit betekent dat er minder aluminium nodig is om grote hoeveelheden beglazing te kunnen dragen in vergelijking met alternatieve raammaterialen. De eigentijdse stijl wordt met succes gehandhaafd, met minder omvangrijke kozijnen en een royaler glasoppervlak.

4. Goede isolatie

Aluminium ramen hebben de welverdiende reputatie een hoge thermische retentie te bieden, wat betekent dat er minder energie nodig is om het huis te verwarmen. Dit is meestal te danken aan het vermogen van aluminium ramen om enkele subtiele ontwerpelementen te integreren, zoals een polyamide onderbreking en meerkamerige binnenkozijnen die het verschil helpen maken.

5. Geschikt voor de commerciële sector

Aluminium ramen en deuren zijn niet alleen geschikt voor de woningbouw, maar ook voor de commerciële sector. Aluminium is het voorkeursmateriaal voor gebruik in hoogbouwappartementen, nieuwbouwprojecten en winkelconstructies vanwege de minimalistische kozijnen en enorme veelzijdigheid.

6. Recyclebaar

Aluminium is een van de gemakkelijkst te recyclen metalen, waardoor het de meest geschikte keuze is voor iedereen die milieuvriendelijker wil zijn en zijn koolstofvoetafdruk wil verkleinen. Slechts 5% van de energie die nodig is om een gemiddeld aluminium raam te produceren, is nodig om het te recyclen, wat in combinatie met de natuurlijke energiebesparende kwaliteiten van het product zorgt voor een groenere materiaaloptie.

8. Bestand tegen corrosie

aluminium-ramen

Hoewel een hoge water- en luchtbestendigheid een standaard voordeel is bij de meeste aluminium ramen en deuren, zorgen de extra corrosiebestendige eigenschappen ervoor dat ze ongelooflijk onderhoudsarm zijn en een lange levensduur hebben. In tegenstelling tot andere materialen is zwellen, barsten en rotten gewoonweg niet mogelijk.

9. Meerdere stijlen mogelijk

Draai-kiep ramen, draai-kiep ramen en openslaande ramen, aluminium ramen kunnen in bijna elke denkbare vorm of maat worden geconfigureerd. Ongeacht de stijl, blinken ze allemaal uit in de vele voordelen die hierboven zijn besproken, met uitzonderlijke sterkte, esthetiek en energieprestaties. Met aluminium hebben installateurs de flexibiliteit om aan alle projecteisen en klantvoorkeuren te voldoen.

10. Strakke en slanke zichtlijnen

Een mooi neveneffect van de natuurlijke slanke zichtlijnen die aluminium ramen consistent leveren, is hun vermogen om ruimtes te verlichten die anders zouden worden beschouwd als schaduwrijk en vervallen. Dit is bijzonder nuttig voor zowel commerciële als huishoudelijke toepassingen, omdat het van grote waarde is dat klanten gemakkelijk een winkelruimte kunnen binnenkijken, een factor waarvoor aluminium perfect is toegerust.

Hopelijk hebben we duidelijk gemaakt waarom aluminium ramen een must zijn in het productportfolio van elke betrouwbare installateur zoals https://aluprof.eu/nl.

Laat een reactie achter