De Verenigde Staten herbergen ontelbare schatten die reizigers van over de hele wereld aantrekken. Het land herbergt enkele van de meest pittoreske en diverse landschappen op aarde, een enorme verzameling iconische attracties, en vele betonnen jungles om te verkennen. De bestemming omvat werkelijk alle ervaringen die van een overzeese reis een onvergetelijk avontuur maken. Toch zijn er een paar dingen die je moet weten voor je de VS bezoekt. Van het geven van fooien en de verwachtingen voor betalingen tot de toelatingseisen en verkeersregels, hier zijn belangrijke dingen om te onthouden voordat u de Verenigde Staten van Amerika bezoekt.

1. Staten en regio’s

amerika amerikaanse vlag

De Verenigde Staten van Amerika is opgedeeld in 50 staten en ook verder onderverdeeld in verschillende regio’s. Deze omvatten het Westen, Midwesten, Noordwesten, en het Zuiden.
Elk van deze regio’s heeft verschillende geografische kenmerken. Zo staat het noordoosten bekend om zijn bergketens en rotskusten, terwijl het midwesten vaak wordt geassocieerd met grote bossen, grasvlakten en uitgestrekte meren.

2. Er is een fooi cultuur

In Amerika is het geven van fooi aan je ober de normale gang van zaken en wordt het niet geven van fooi als onbeleefd beschouwd. Aangezien het minimumloon laag is, is het gebruikelijk om een fooi van 15% tot 20% te geven ter compensatie. Als jouw wiskunde een beetje stoffig is, blijkt het handig om je telefoonrekenmachine in de buurt te hebben. Dus onthoud, of je nu in een restaurant, bar of in een taxi bent, het is belangrijk om een fooi achter te laten, vooral als je goede service hebt gekregen.

3. Wees bereid om meer te betalen dan op de display staat

Als het gaat om het kopen van goederen en diensten in de Verenigde Staten van Amerika, is de prijs niet altijd wat het lijkt. Dit komt omdat de meeste prijzen die je ziet exclusief omzetbelasting zijn, dus wanneer je bij de kassa aankomt om te betalen, verwacht dan dat de kassier een iets hogere prijs vraagt. Aangezien de belasting van staat tot staat verschilt, kan je rekenen op een toeslag van minstens 10% op de totale kosten. Dit geldt ook voor de meeste accommodatie, met ‘resort fees’ vaak toegevoegd aan geadverteerde prijzen.

4. Neem de tijd om de nationale parken te verkennen

Hoewel Amerika bekend staat om zijn dichtbevolkte, bruisende steden, heeft het land ook een indrukwekkend aantal nationale parken. Variërend van weelderige bossen, torenhoge bergen, rode woestijnen en bodemloze valleien, er is een natuurlijke speeltuin voor elke avonturier. Niet te vergeten, de parken houden een verzameling van records, met inbegrip van het langste grottenstelsel in de wereld (Mammoth Cave National Park) en het laagste punt op het westelijk halfrond (Death Valley, Californië). Enkele nationale parken die onmiskenbaar uw tijd waard zijn, zijn Yellow Stone National Park, The Grand Canyon National Park, Yosemite National Park, en Zion National Park.

5. Vergeet je ESTA niet

passport

Het is belangrijk voor inkomende reizigers om zich bewust te zijn van en inzicht te hebben in de vereisten om de VS binnen te komen. Het Amerikaanse Visa Waiver Program staat mensen uit bepaalde landen (zoals Australië, Denemarken en België) toe om de VS voor maximaal 90 dagen zonder visum binnen te komen. Dit betekent echter niet dat je zonder papierwerk gewoon kunt binnenkomen. Als je uit een land komt dat onder het Visa Waiver Programma valt, moet je een Electronic System for Travel Authorisation (ESTA) aanvragen en goedkeuring krijgen voor je aankomt. Het proces is snel en eenvoudig, maar zorg ervoor dat je voor vertrek voldoende tijd hebt, voor het geval dat. De ESTA-reistoestemming kosten kan je op het internet terugvinden.

6. Wees voorzichtig met waar je ronddwaalt in steden

Veel steden, in welk land je ook komt, hebben voorsteden/wijken die je beter kunt vermijden. In Amerika kan de grens tussen deze gebieden vrij dun zijn. In feite kan het verschil tussen een vriendelijke en gevaarlijke buurt soms maar één blok bedragen. Probeer je voor de zekerheid altijd bewust te zijn van jouw omgeving, beoordeel je situatie regelmatig en probeer wat lokale wijsheid op te doen over waar je wel en waar je niet moet ronddwalen.

7. Ga niet op bezoek zonder ziektekosten/reisverzekering

Hoewel een reisverzekering een noodzaak is voor elke reis naar het buitenland, is het absoluut cruciaal als het gaat om Amerika. De gezondheidszorg in het land is extreem duur, in die mate zelfs dat u zich zult afvragen of je echt medische hulp nodig hebt of dat je het wel kunt volhouden. Voor de zekerheid kan het verstandig zijn om te investeren in een reisverzekering en een gedrukte versie bij je te houden tijdens je reis.

8. Reizen door het land

camper roadtrip amerika

De vele steden in de VS liggen vaak erg ver van elkaar. Dit kan ontmoedigend lijken als je aan een reis begint met meerdere bestemmingen. Gelukkig zijn er genoeg manieren om door het land te reizen. Als u bijvoorbeeld wat geld hoopt te besparen, is de bus een kosteneffectieve optie – hoewel je veel tussenstops kunt verwachten. Enkele lange-afstandsbusmaatschappijen zijn Greyhound en Megabus. Je kan ook gebruik maken van Amtrak, de nationale treinexploitant. Zij hebben meer dan 300 treinen per dag en verbindingen tussen meer dan 500 bestemmingen in 46 staten.
Bij het plannen van jouw reis door de VS kan je ook een dienst als Omio overwegen die je kan helpen de beste opties te vinden.
Anders, als je hoopt tijd te besparen, kun je niet beter vliegen. Kortingsopties zijn beschikbaar als je van tevoren boekt.

9. Er zijn genoeg eilanden die het ontdekken waard zijn

Evenals het vasteland van de VS zijn er eilanden die ook een bezoek waard zijn – in het bijzonder, de Hawaiiaanse eilanden. Deze cluster van tropische eilanden is het hele jaar door comfortabel te bereizen. Variërend van de bruisende metropool Oahu tot de natuurlijke speeltuin van het Grote Eiland. Als je deze eilanden bezoekt, zal je zowel ontspannende als adrenaline-ervaringen opdoen.

10. Je kunt rechtsaf slaan bij een rood licht

amerika

Een Amerikaanse verkeersregel om in gedachten te houden is de regel ‘rechtsaf bij rood licht’. In de 50 staten betekent dit dat bestuurders rechtsaf mogen slaan bij een rood licht als het veilig is om dat te doen en er geen bord staat dat rechtsaf verbiedt. In plaats van dit uit te zoeken op de harde manier (krabben op je hoofd met een line-up van auto’s toeteren op je om te lopen door rood), probeer te houden van deze tip handig.
Het is ook belangrijk te onthouden dat Amerikanen aan de rechterkant rijden, dus wees voorzichtig bij het rijden en oversteken van de weg.

Laat een reactie achter