De zomer is op komst en de drang om naar het buitenland te gaan is onweerstaanbaar. Als je van plan bent om een reis naar Amerika te maken, laat ons je er dan aan herinneren dat je sinds 2009 enkel en alleen een eenvoudige ESTA (Electronic System for Travel Authorisation) hoeft in te vullen om Amerika binnen te kunnen. Je kan het ESTA voor Amerika online aanvragen. De ESTA is 2 jaar geldig vanaf het moment dat je deze in ontvangst neemt.

new york brug

Esta formulier invullen

Het invullen van de aanvraag is niet erg lastig. Echter, sinds november 2014 is er aanvullende informatie die je moet toevoegen onder het mom van internationale veiligheid waaronder: de namen van je ouders, andere namen (bijvoorbeeld voor getrouwde vrouwen, die de naam van hun echtgenoot hebben overgenomen), je geboorteplaats (en niet alleen de staat of regio), een contactadres in de Verenigde Staten (een privéadres of hotel). Het beantwoorden van al deze vragen kan soms verwarrend zijn voor reizigers.

Dit gezegd hebbende, als je niet erg bekend met het gebruik van het internet, of als je bang bent dat je iets verkeerd invult, dan ben je bij Esta-aanvragen.nl op de juiste plek. Zij kunnen je helpen met jouw aanvraag. Check de veelgestelde vragen visum Amerika voor als je er nog niet helemaal uit komt.

formulier laptop

Invullen zonder adres

Wanneer je gevraagd wordt om een adres in de V.S. op te geven, en je dit adres nog niet weet wanneer je de ESTA aanvraagt, omdat je op dat moment nog geen overnachting geregeld hebt, dan is dit geen probleem. De informatie is echter wel verplicht en je zal dus een antwoord moeten geven. Als je het adres nog niet hebt, vul dan: UNKNOWN in. Wees erop geattendeerd dat je, zodra je deze informatie wel hebt, dit alsnog door dient te geven zodat. Hetzelfde geldt wanneer je voor een tweede keer de V.S. bezoekt binnen de periode van twee jaar waarin je autorisatie geldig is.

Vluchtverbinding

vliegveld reizen

Als je enkel een vluchtverbinding hebt in de Verenigde Staten, moet je dan ook je contactgegevens invullen? En, wanneer je meerdere bestemmingen hebt in de V.S., welk adres moet je dan opgeven? In het eerste geval, wanneer een reiziger enkel in de Verenigde Staten landt om vervolgens door te vliegen, vul dan bij de ESTA-aanvraag ‘yes’ in bij de vraag: “Is your travel to the US occurring in transit to another country?” In het tweede geval, vul je gewoon het adres in van de eerste bestemming na aankomst, en als je het exacte adres van het hotel niet weet, dan vul je enkel de naam van het hotel in.

Met het gezin

Als je met het hele gezin reist dan moet je een ESTA-aanvraag doen voor alle gezinsleden omdat er geen ESTA bestaat voor groepen. Dit geldt ook voor kinderen, die allemaal hun eigen persoonlijke autorisatie nodig hebben, naast het verplichte paspoort. Houdt er rekening mee dat, om de Verenigde Staten binnen te mogen, jonge kinderen vaak ook een persoonlijk paspoort nodig hebben, omdat een bijschrijving in het paspoort van de ouders vaak niet als geldige legitimatie wordt gezien.

Heb geduld

Er zijn zo veel vragen in het formulier dat je je wellicht afvraagt waarom dit zo is. Houdt er rekening mee dat het uiteindelijke doel altijd veiligheid is. Het is opgesteld om aan de steeds strengere veiligheidseisen te voldoen, ontworpen om terroristen en andere criminelen te weren bij het gebruik van deze dienst. Het is daarom belangrijk om niet je geduld te verliezen wanneer je deze vragen beantwoord.

Laat een reactie achter