Wil jij een fijne en probleemloze reis naar de Verenigde Staten maken? Om je op weg te helpen, hebben wij enkele van onze beste tips over het reizen naar de Verenigde Staten voor je op een rijtje gezet, zodat jij je kunt concentreren op het genieten van je reis en de mooiste plekken in de Verenigde Staten kan ontdekken.

De Verenigde Staten van Amerika zijn, zelfs onder Amerikanen zelf, één van de populairste reisbestemmingen ter wereld. De meerderheid van de Amerikaanse bevolking heeft zelfs geen paspoort en LAX Airport (in Californië), JFK Airport (in New York) en MCO Airport (in Florida) staan vaak bovenaan de lijst van de populairste luchthavens voor binnenlandse reizen. Maar of je nu een internationale of binnenlandse reiziger bent, er zijn een aantal regels waaraan je je moet houden. Lees voordat je op reis gaat onze allerbeste tips nog een keertje door.

Voordat je vliegt

1. Zorg ervoor dat je paspoort geldig is

passport

De meeste reizigers, die naar de VS reizen, hebben een paspoort nodig dat nog minimaal zes maanden geldig is. Onderdanen uit bepaalde landen hebben echter alleen een paspoort nodig dat geldig is voor de duur van hun verblijf. Kijk op de website van de overheid van het land waarin je woont om te bekijken welke regels op jou van toepassing zijn.

2. Ken je visumsituatie

visum-passport

Het is belangrijk voor reizigers die naar de VS reizen om de vereisten voor het binnenkomen van het land te goed begrijpen. Met het visa waiver program (VWP) kunnen onderdanen van bepaalde landen voor maximaal 90 dagen zonder visum de VS binnenkomen. Het doel moet dan meestal wel toerisme of het bezoeken van familie en vrienden zijn. Als je het land via het visa waiver program binnenkomt, moet je wel een ESTA aanvragen.

Vereisten om gebruik te kunnen maken van het visa waiver program zijn onder meer dat je in het bezit moet zijn van een e-paspoort, een burger van een lidstaat, die mee mag doen, moet zijn, de ESTA-vergunning moet hebben, een bezoek hebt gepland voor zaken, toerisme of een familiebezoek en je mag niet langer dan 90 dagen in de VS verblijven. Je moet ten minste 72 uur voordat je vlucht vertrekt je toestemming binnen hebben (anders kun je niet aan boord van je vlucht) en daarna is je ESTA twee jaar geldig. Het is belangrijk dat je alles over ESTA goed begrijpt zodat je geen problemen tegenkomt op de luchthaven.

Voor meer informatie over de lidstaten en voor een volledige lijst van de vereisten van ESTA, kun je de website van ESTA bezoeken. Het aanvragen en het betalen kan online worden gedaan. Het is wel belangrijk om te weten dat je alleen een creditcard kunt gebruiken om te betalen. Als je niet in aanmerking komt voor het visa waiver program – bijvoorbeeld omdat je reis langer dan 90 dagen duurt, je wilt studeren of inwoner bent van een land dat niet op de lijst staat – dan moet je een visum aanvragen.

3. Koop een TSA-goedgekeurd slot

Het is een geweldig idee om je bagage tijdens het reizen op slot te doen. Wat is er nu een betere manier om er gerust op te zijn dat je spullen veilig zijn als je ze bij het inchecken op de band weg ziet gaan? Maar de transportation security administration (TSA) handhaaft strikte bagagerichtlijnen voor veiligheid en beveiliging. Alle ingecheckte tassen worden gescreend en als de inspecteurs van de TSA van mening zijn dat een tas fysiek moet worden geïnspecteerd, mogen ze een slot openbreken en een tas openen. Er wordt dan een briefje in je bagage achtergelaten om je te laten weten dat dit is gebeurd. Om te voorkomen dat je slot dus wordt kapotgemaakt, kun je het beste een door TSA goedgekeurd slot gebruiken. Deze kunnen met een moedersleutel worden geopend, wat betekent dat de medewerker van TSA het slot niet open hoeft te breken.

4. Ken de regels omtrent een transit

vleugel_vliegtuig

Als je een internationale vlucht hebt geboekt en je een tussenlanding in de VS maakt (met name gebruikelijk bij vluchten naar Canada of naar Zuid-Amerika), moet je door de Amerikaanse douane worden gecontroleerd omdat er technisch gezien geen ‘transit’ kan plaatsvinden in Amerika. Alle passagiers moeten uitstappen en door de immigratiedienst en douane worden gecontroleerd. Dit betekent dat je dus, zelfs als je slechts een paar uur tussen internationale vluchten op de luchthaven verblijft en je bagage wordt ingecheckt naar je eindbestemming, moet voldoen aan de visumvereisten voor de Verenigde Staten.

Zelfs als je een binnenlandse vlucht in de VS moet nemen, is het belangrijk om te onthouden dat je eerste toegangspoort de plek is waar de douane en immigratiedienst je zaak afhandelt. Met dat in gedachten moet je dus een tussenstop van minimaal twee tot drie uur plannen (of je nu internationaal of nationaal reist) omdat het best even kan duren om langs de immigratie en de douane te gaan en het opnieuw laten controleren van bagage kan ook tijd in beslag nemen. Probeer de vluchten bij één luchtvaartmaatschappij te boeken om er zo zeker van te zijn dat ze weten dat je onderweg bent.

Op de plaats van bestemming

5. Boek een luchthaventransfer

Of je nu aankomt na een binnenlandse vlucht of een internationale vlucht, het boeken van een transfer is een geweldige manier om van het vliegveld naar je bestemming te komen. Bij aankomst in de VS zul je al snel merken dat het in dit land lastig is om je te verplaatsen zonder auto. 95% van de Amerikaanse huishoudens bezit dan ook een auto. De infrastructuur voor het openbaar vervoer is vaak beperkt en de wegen kunnen erg druk zijn. Ook kan het moeilijk zijn om wegwijs te worden en dat is vrij ontmoedigend voor een bezoeker, wat dat betekent dat de gemakkelijkste manier om je bestemming te bereiken eigenlijk middels een luchthaventransfer is. Laat ons je helpen met dat deel – vergelijk en boek hier je transfers.

6. Schakel je mobiele data uit

amerika

Als je een internationale bezoeker bent, bega dan niet de veel voorkomende fout om je mobiele data in de VS te gebruiken, tenzij je natuurlijk een mobiel abonnement hebt dat dit toestaat want net als bij reizen naar een internationale bestemming zijn de tarieven voor roaming flink duur. Maak zoveel mogelijk gebruik van gratis wifi (bekijk ons artikel over de Amerikaanse luchthaven om te bekijken of er gratis wifi op de luchthavens waar je naartoe of vandaan reist beschikbaar is) of controleer je abonnement om te bekijken of je een bundel met data kunt kopen, die je tijdens internationale reizen kunt gebruiken.

7. Wees bereid om meer te betalen dan het oorspronkelijke bedrag

dollar

Wat je ziet, is niet noodzakelijkerwijs wat je ook krijgt want de meeste prijzen worden exclusief btw vermeld. De prijslabels die je dus ziet, zijn exclusief btw. Als je naar de kassa gaat, komt er dus altijd nog de btw bij. Verschillende steden en staten hebben verschillende belastingtarieven, dus prijzen zijn afhankelijk van waar je bent. Je kunt ervan uitgaan dat je ongeveer 10% aan belasting kwijt bent en dit maakt het ook gemakkelijk om te berekenen. Als je in een resort verblijft, loont het om te weten dat je meestal een vorm van resorttoeslag moet betalen voor het gebruik van zwembaden, tennisbanen, internet en andere ‘extra’s’.

Snelle tips:

  • 911 is het alarmnummer in de VS.
  • Zorg ervoor dat je voor je bezoek een ziektekosten- en reisverzekering hebt afgesloten – de kosten voor gezondheidszorg behoren hier tot de hoogste ter wereld.
  • De VS is één van de weinige landen, die het imperiale systeem nog steeds gebruiken. Denk dus aan lengte in feet, afstand in mile, temperatuur in Fahrenheit en gewicht in pounds.
  • Creditcards en bankkaarten zijn de gemakkelijkste betaalmethode. Bel je voordat je op reis gaat je bank, zodat ze zich ervan bewust zijn dat jij je bankkaart in het buitenland gaat gebruiken.
  • De VS omvat zes tijdzones. Zorg ervoor dat je weet in welke tijdzone je bestemming zich bevindt. Dit is noodzakelijk voor het berekenen van de tijden van de vluchten en de luchthaventransfers.
  • Beste tip: bezoek tenminste een National Park ze behoren namelijk tot de beste ter wereld.

Laat een reactie achter