Wanneer je een auto op de zaak hebt, is het belangrijk de juiste zakelijke autoverzekering af te sluiten. Bij Allianz zorgen ze ervoor dat je eventuele problemen ontloopt. Zo zijn er verzekeringen voor personenauto’s, bestelauto’s en ook vrachtauto’s. Ook is er een mogelijkheid om elektrische auto’s te verzekeren.

De basisverzekeringen

Wettelijke Aansprakelijkheid (WA)

Dit is een verzekering die wettelijk verplicht is voor alle auto’s en is bedoeld voor schade die je met jouw auto toebrengt aan anderen.

WA + Beperkt Casco

Bij een WA + Beperkt Casco verzekering zou je ook verzekerd kunnen zijn voor bijvoorbeeld schade door diefstal, brand en storm en ruitschade.

WA + Volledig Casco

Dit is de meest uitgebreide zakelijke autoverzekering, waarbij je zelfs een vergoeding krijgt door een aanrijding, waarbij de schuld ook bij jezelf ligt.

Aanvullende verzekeringen

Ongevallenverzekering voor inzittenden

Bij deze verzekering betaald Allianz een vast bedrag als de bestuurder of een van de inzittenden van uw auto blijvend invalide wordt of overlijdt door een ongeluk in het verkeer.

Schadeverzekering voor Inzittenden

Deze verzekering vergoedt de schade voor alle inzittenden. Letselschade en schade aan spullen zal hierbij vergoed worden.

Rechtsbijstandverzekering

Wanneer je te maken krijgt met een conflict door je auto, bijvoorbeeld door een ongeluk, dan zal je door deze verzekering recht krijgen op juridische hulp.

Zet je de auto op de zaak, of gebruik je het toch liever privé?

De keuze om je auto te rekenen tot jouw ondernemings- of privévermogen is in principe eenmalig. Je kunt later de keuze wel omdraaien, maar alleen in bijzondere situaties.

Drie handige tips voor de auto van de zaak:

  • Kies je ervoor om een auto te leasen in plaats van te kopen? Dan betaal je iedere maand een vast bedrag. Hiervoor gelden dezelfde regels als voor een auto van de zaak. Je mag de kosten gewoon aftrekken. Je kan dan de btw aftrekken als voorbelasting.
  • Rijden jouw werknemers in een leaseauto? Zorg ervoor dat het duidelijk is of de auto wel of geen onderdeel uit maakt van de salaris.
  • Wanneer werknemers de auto ook voor privé mogen gebruiken, dan kan dat gevolgen hebben voor de belastingen.

auto binnenkant

Waarom een Zakelijke Autoverzekering bij Allianz afsluiten?

  • Je kan helemaal zelf een aanvullende verzekering kiezen
  • Ze kijken bij elke auto naar de meest passende oplossing
  • Allianz zorgt ervoor dat alle risico’s duidelijk in kaart worden gebracht, zodat je precies weet welke verzekering je nodig zal hebben

Laat een reactie achter