Remmen spelen bij het functioneren van jouw auto een ongelooflijk belangrijke rol. Je kunt jouw veiligheid echt in gevaar brengen als je niet goed de remmen onderhoudt. Kun jij het je voorstellen dat je op de rem probeert te trappen, om te voorkomen dat je iemand of iets raakt en je de auto niet goed tot stilstand kunt brengen? Je kunt maar beter niet over de gevolgen nadenken, want dat is echt beangstigend.

Het is belangrijk dat je aandacht besteedt aan de vroege waarschuwingssignalen, die aangeven dat de remmen gerepareerd moeten worden of nieuwe remschijven kopen is soms ook noodzakelijk. Hoe eerder jij jouw remmen kunt laten repareren, hoe veiliger het voor zowel jezelf als voor anderen is.

Hier zijn vijf tips om te herkennen wanneer de remmen een reparatie nodig hebben.

1. Piepende geluiden of piepend remmen

Rohana RFX5-auto-grijs

Het remblok is eigenlijk ontworpen om voor de hand liggende geluiden te maken wanneer het begint te slijten, zodat jij weet dat het moet worden gecontroleerd.

2. Het duurt steeds langer voordat je tot stilstand komt 

Als de auto niet meer goed remt of als het even duurt voordat je echt tot stilstand komt, moet je jouw remmen laten repareren. Het kan namelijk zijn dat je kromme remschijven hebt.

3. Kilometerstand

De meeste remblokken moeten elke 80.000 kilometer worden vervangen. Sommigen gaan misschien niet zo lang mee en anderen kunnen zelfs nog langer meegaan.

4. De rem lijkt niet te reageren

auto-rijden-vs

Ofwel je moet het rempedaal veel dieper of helemaal intrappen voordat de auto reageert.

5. Schokken en trillingen 

Als jouw auto schokt of trilt wanneer je op de rem trapt, is het waarschijnlijk tijd om de remmen te laten repareren.

Als je problemen met jouw remmen ondervindt, laat deze dan onmiddellijk controleren. Het is beter om overdreven voorzichtig te zijn, want voorkomen is beter dan genezen.

Laat een reactie achter