Je hebt vast geen zin om 10 dagen lang door heel Nederland te reizen om met jouw auto op automarkten te gaan staan. Volg deze zes bewezen tips om jouw auto binnen de kortste keren te kunnen verkopen!

1. Ben toegewijd 

Je auto verkopen is niet altijd even makkelijk. Trek alles uit de kast! Hoe minder moeite je doet, hoe minder succes je zult hebben. Neem de tijd om een geweldige beschrijving te maken en maak ook goede foto’s. Jouw inspanning zal uiteindelijk zijn vruchten afwerpen.

2. Doe voldoende onderzoek

laptop-kantoor

Verkoop je auto met de juiste prijs. De ‘juiste’ prijs is niet het bedrag dat je met de verkoop van de auto wilt verdienen, maar het bedrag dat de gemiddelde koper redelijk vindt en ook bereid is om voor je voertuig te betalen.

Doe voldoende onderzoek om niet alleen te bepalen hoeveel anderen voor vergelijkbare auto’s vragen, maar ook om er achter te komen wat de gemiddelde verkoopprijs van recent verkochte auto’s is.

Wees wanneer je een prijs vaststelt eerlijk tegen jezelf en objectief over de staat van het voertuig. Een onrealistisch hoge prijs zal potentiële kopers zeker afschrikken.

3. Schrijf een geweldige beschrijving

Wees creatief bij het schrijven van de beschrijving van je auto! Personaliseer de advertentie door jouw eigen ervaringen met het voertuig te delen. Wat heeft de auto voor je betekend? Veel mensen laten tijdens het doen van een aankoop hun emoties spreken; speel daarop in.

4. Voeg veel foto’s toe

minicooper-auto

Goede foto’s bieden potentiële kopers een indruk over het voertuig. Foto’s zijn voor een online verkoper echt de belangrijkste marketingtool. Zelfs foto’s van een bepaalde situatie met de auto kunnen helpen bij het verkopen van het voertuig omdat de koper zich dan al ziet zitten in de camper of in de auto.

Wees niet lui bij het maken van foto’s. Het voertuig moet van binnen en van buiten schoon zijn. Rijd op een mooie dag met het voertuig naar een goed verlichte plek met een aantrekkelijke achtergrond. Parkeer de auto zo dat je de zon in je rug hebt en neem de tijd om het voertuig, terwijl je de verschillende kanten fotografeert, te verplaatsen.

Wees eerlijk met je foto’s. Probeer de onvolkomenheden of de beschadigingen niet te verbergen en fotoshop ze niet. Een auto hoeft niet perfect te zijn, maar eerlijk zijn over eventuele schade bespaart je later een hoop gedoe.

Met andere woorden, de foto’s moeten de waarheid over de auto vertellen.

5. Wees responsief

Of je de potentiële kopers nu laat reageren via de telefoon, de e-mail of op een andere manier, neem de oproep aan en beantwoord de e-mail altijd meteen. Potentiële kopers hebben duizenden advertenties waarop ze kunnen reageren. Een beller laten inspreken op de voicemail of een e-mail een dag ongeopend laten, kan voldoende zijn om die geïnteresseerde koper verder te laten kijken.

Totdat je voertuig is verkocht, is het verkopen jouw taak. Doe je werk dus goed.

6. Communiceer met de koper

opel-auto

Communicatie met een koper kan zijn angst om het voertuig te kopen verminderen en de kans dat hij ontevreden zal zijn, als het voertuig eenmaal van hem is, verkleinen.

Bel de koper en bedank hem voor de verkoop. Wees duidelijk over de datum van de overdracht. Doe wat extra moeite om ervoor te zorgen dat de transactie een geweldige ervaring voor de koper is.

Het is uiteraard ook mogelijk om je auto te verkopen bij een auto inkoop bedrijf:

  • Auto Inkoop BV
  • Rijksweg 85a
  • 4255GH
  • Nieuwendijk Noord Brabant

Laat een reactie achter