Het repareren van je eigen auto kan best een hele uitdaging lijken, maar het is iets dat we allemaal wel kunnen leren. De kosten om de auto naar de garage te brengen zijn hoog en dat komt omdat de arbeidskosten vaak meer zijn dan de aanschaf van de goedkope auto onderdelen.

Met dit in gedachten is het de moeite waard om te leren om kleine reparaties zelf uit te voeren en je auto zo in goede staat te houden. Omvangrijke reparaties kunnen tijdrovend en moeilijk uit te voeren zijn, maar het zelf repareren van een lekkende koppakking kan je echt een behoorlijke hoeveelheid geld besparen.

De volgende vijf kleine reparaties zijn ongelooflijk eenvoudig uit te voeren en je zult je echt binnen de kortste keren een professionele monteur voelen, terwijl je portemonnee je ook dankbaar zal zijn!

Repareer een lekke koppakking

auto-reparatie

Wanneer de koppakking een lek ontwikkelt, wordt er koelvloeistof in de motorcilinder toegelaten en kan deze oververhit raken wat onherstelbare schade kan veroorzaken. Om dit probleem zodra het wordt ontdekt, op te kunnen lossen, moet je een fles K-Seal (of een vergelijkbaar product) kopen en de oplossing aan het koelmiddel toevoegen, zodat de koperen en keramische microdeeltjes het lek kunnen vinden en het kunnen dichten. Deze oplossing kan voor alle voertuigen, die watergekoelde motoren hebben, worden gebruikt.

Verwissel een band

Het kunnen verwisselen van een band is erg belangrijk en maar veel te weinig mensen kunnen dit. Zolang je het juiste gereedschap bij de hand hebt, is de klus zo geklaard. Dit gereedschap moet je trouwens altijd in je auto hebben voor het geval je een lekke band onderweg krijgt. Verwijder eenvoudig de wieldop, draai de wielmoeren met de moersleutel, die bij het voertuig hoort los, krik de auto op, verwijder de wielmoeren volledig, verwijder de band en plaats de nieuwe band op de wielbouten. Dan moet je gewoon de vorige stappen doorlopen, maar dan net andersom. Het kan niet eenvoudiger – maar als je geen krik of moersleutel bij de hand hebt, is het niet te doen…

Vervang de accu van de auto

auto-repareren

Zolang je voorzorgsmaatregelen neemt en beschermende handschoenen en een veiligheidsbril draagt, is het vervangen van de accu van je auto best goed te doen. Verwijder altijd eerst de kabel met het minteken en vervang deze als laatste. Onthoud ook dat je de delen met het accuzuur (die er poederachtig uitzien) nooit met je blote handen aanraakt en je zult de klus vrij eenvoudig en snel kunnen voltooien.

De auto kunnen openen als je buitengesloten bent

Het liefst wil je natuurlijk nooit in je eigen auto hoeven in te breken maar als je sleutels nog binnen liggen, kun je soms niet anders. Als de sloten zijn verzonken in de portiergrepen kun je misschien professionele hulp van een monteur of van de autofabrikant nodig hebben, maar als dit niet zo is kun je als een echte dief aan de slag gaan en met een rechtgetrokken kledinghanger proberen het portier te openen. Je moet de haak aan het uiteinde tussen het raam en het portier schuiven en het haakje omhoog proberen te trekken. Probeer het echter uit het zicht van iemand anders te doen, anders denken ze misschien dat je een dief bent en kunnen ze de politie bellen!

Werk de lak bij

Het is moeilijk om je auto er altijd perfect uit te laten zien. Het voertuig zal onvermijdelijk krassen krijgen waardoor de auto er wat oud en gebruikt uit kan zien. Hoewel een carrosseriespecialist dit probleem gemakkelijk kan oplossen, is het een gemakkelijke klus die iedereen ook zelf kan doen. Koop bij een garage bij je in de buurt een kit (verkrijgbaar voor de meest populaire modellen en kleuren) en volg de instructies die daarbij worden geleverd. Meestal moet je met een speciale pen op je kras een laagje nieuwe lak aanbrengen. Onthoud alleen dat de temperatuur belangrijk is en dat de auto idealiter uit de zon en uit wind moet staan, zodat de lak goed hecht en droogt.

Laat een reactie achter